Başkanlık Seçiminde Ortalık Karıştı! Ahmet Türk'ün Hakkari Sözleri Sonrası AKP-MHP'liler Ayaklandı

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı, Türkiye Belediyeler Birliği toplantısında Hakkari'ye kayyım atanmasını kınadı. "Halkın iradesine ipotek konulduğunu görüyoruz. Hakkari Belediye Başkanımızın görevden alınmasını şiddet kınıyorum" diyen Türk'e AKP'li ve MHP'li bazı isimler tepki gösterdi. Salonda bağrışmalar yaşandı. O anlar kameralara yansıdı.

Türkiye Belediyeler Birliği yeni başkanını seçiyor. Yeni başkanın belirlenmesi için üyeler sandık başına gidecek. TBB'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başkan olarak seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Türkiye Belediyeler Birliği meclis toplantısını yöneten Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, toplantıda Hakkari’nin DEM Partili Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın görevden alınması ve yerine kayyım atanmasına tepki gösterdi.

"ŞİDDETLE KINIYORUM"

Ahmet Türk, konuyla ilgili "Maalesef bugün halkın iradesine ipotek koyulduğunu görüyoruz, Hakkari Belediye Başkanımızın görevden alınmasını şiddetle kınıyorum" dedi. Türk'ün bu sözleri salonda alkış aldı. Ancak bazı AKP'li ve MHP'li belediye başkanları "Biz kınamıyoruz" diyerek tepki gösterdi. Bunun ardından salonda kısa süre bağrışmalar ve gerginlik yaşandı.

Toplantıda DEM Partililer ile AKPliler arasında sözlü sataşmalar oldu. Diğer belediye başkanlarının araya girmesiyle gerginlik sona erdi.

Siyaset Haberleri