Ekim 2024'te MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin yaptığı çağrıyla başlayan "Terörsüz Türkiye" sürecinde; Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu'nun nihai raporunu tamamlamasının ardından, DEM Parti'den bir kez daha somut adım çağrısı geldi.
Partisinin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde düzenlediği basın açıklamasına katılan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, belediyelere atanan kayyumlara dikkat çekti.
"KAYYUMLAR UTANÇ HALİNE GELDİ"
2016'dan beri neredeyse üç dönemdir halkın iradesinin gasp edildiğini vurgulayan Bakırhan; "Bu kayyumlar bu ülkenin bir utancı haline geldi. Bu utancın ortadan kaldırılması, halkın iradesine yönelik bu gaspın son bulması gerekiyor. Halk zaten bu gaspın sonlanması için son seçimlerde yine partisini tercih ederek kayyumlara karşı tutumunu ortaya koydu" dedi.
"13 BAŞKANIN GÖREVE DÖNMESİ GEREKİYOR"
MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin, yerlerine kayyum atanan CHP'li Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer ve DEM Partili Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ü kastederek kullandığı "Ahmetler makama" ifadesine atıfta bulunan Bakırhan; "Sadece Ahmetler yetmez. Gülistanlar, Neslihanlar, Abdullahlar, Mehmetler, Resul Emrahlar, Sofyalar, Birsenler, Devrimler ve adını sayamadığım belediye eş başkanlarımızın; gasp edilen 13 belediyenin başkan ve eş başkanlarının artık görevlerine dönmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.
"Bu barış sürecinde, içerisinde olduğumuz ramazan ayında bunlar kolaylıkla gerçekleştirilebilir. Yani bunu yeni bir eşiğin başlangıcı yapabiliriz" diyen DEM Parti Eş Genel Başkanı son olarak şunları söyledi:
"4 Mart'ta geçici görevlendirme ile görevlendirilen kayyumları görevlendirmeyip, oraya tekrar belediye eşbaşkanlarının dönmesini sağlayabiliriz. Yeni bir İçişleri Bakanı da geldi. Bu bakan için de aynı zamanda bir test olabilir, bir sınav olabilir. Bakan, bu geçici görevlendirmeleri aslında onaylamayarak, arkadaşlarımızın geri dönüşünü sağlayarak bu sürece de büyük bir katkı sunabilir. Bunun bir ilk adım olmasını temenni ediyoruz" (DHA)