Bahçeli'nin O Sözlerinin Ardından Erdoğan, Kurmaylarına Bu Talimatı Verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP lideri Özgür Özel'le görüşmesi ve ardından öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'i Beştepe'de kabul etmesinin yankıları MHP'de de sürüyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin grup toplantısında "AKP-CHP İttifakı" temennisinde bulunmasının ardından Erdoğan'ın kurmaylarına bir talimat verdiği ileri sürüldü.

Siyasette yumuşa ve normalleşme adımlarıyla birlikte geçen günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP lideri Özgür Özel'i CHP Genel Merkezi'nde ziyaret etmesi büyük ses getirdi. Erdoğan'ın 18 yıl sonra CHP'yi ziyaret etmesi MHP'de de yankı buldu.

Bu görüşmenin ardından MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında çok konuşulacak ifadeler kullandı. Bahçeli, "MHP AK Parti içindeki gayri memnun kesimin devamlı suyu bulandırmasını da dikkate alarak, AK Parti ile CHP arasında geniş tabanlı bir ittifakın vücuda gelmesi, buna da altılı masanın diğer unsurlarının desteği Milliyetçi Hareket Partisi’nin samimi dileği ve temennisidir" dedi.

BAHÇELİ'NİN SÖZLERİNİN ARDINDAN ERDOĞAN'IN TEPKİSİ NE OLDU?

Peki bu sözlere Erdoğan'ın tepkisi ne oldu?

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında MHP liderinin sözlerinin ardından Erdoğan'ın tepkisini yazdı.

Selvi yazısında şu ifadelere yer verdi:

"Bahçeli açık bir şekilde çekilebileceklerini söyledi. 'Normalleşme ve yumuşama atmosferinin sürdürülebilir hale gelmesinin önünde şayet Milliyetçi Hareket Partisi bariyer olarak telakki ve tarif ediliyorsa, bu konuda da geniş bir ittifak husule gelmişse, bize düşen sorumluluk ülkemiz ve milletimiz uğruna her türlü fedakârlığı göze almak, gereğini ise gönül huzuruyla yapmaktır' dedi. Yetinmedi. Bir de AK Parti-CHP koalisyonu önerdi. Hem de bunu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 3 günlük yurtdışı gezisi için henüz uçakta olduğu bir sırada yaptı.

ERDOĞAN’IN TALİMATI

"AK Parti yetkilileri bu sırada henüz İspanya yolunda olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’la irtibat kurdular. Erdoğan’ın, 'Cumhur İtifakı’nın devamına olan güçlü inancımızı belirten açıklamalar yapın' talimatını verdiği söyleniyor."

Siyaset Haberleri