Bahçeli'nin El Öptürmeli Güç Gösterisi! "Erdoğan Bunu Gözden Kaçırmaz"

MHP Genel Başkanı Bahçeli, 15 Temmuz'un 8'inci yıl dönümünde Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki Özel Harekat Başkanlığını ziyaret etti. Özel Harekat Başkanı Süleyman Karadeniz, karşılama sırasında Bahçeli'nin elini öptüğü anlar gündeme bomba gibi düştü. Gazeteci Murat Yetkin o fotoğrafı "Erdoğan bunu okuyamayacak, gözden kaçıracak bir siyasetçi değil" sözleriyle değerlendirdi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, 15 Temmuz'un 8'inci yıl dönümünde Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki Özel Harekat Başkanlığını ziyaret etti.

Bahçeli'yi Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız, Özel Harekat Başkanı Süleyman Karadeniz ve beraberindeki heyet karşıladı. Süleyman Karadeniz, karşılama sırasında Devlet Bahçeli'nin elini öptü.

O anlar gündeme bomba gibi düştü, tepkiler yağdı.

"ERDOĞAN BUNU GÖZDEN KAÇIRACAK BİR SİYASETÇİ DEĞİL"

Gazeteci Murat Yetkin, o fotoğrafı değerlendiren bir yazı kaleme aldı. Yetkin, "MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Polis Özel Harekat başkanına el öptürmesinin bir güç göstergesi olduğunu belirterek, “Bir siyaset kurdu olan Erdoğan bunu okuyamayacak, gözden kaçıracak bir siyasetçi değil.Geriye kalan ihtimal, Ankara’nın siyaset koridorlarında, özellikle de Cumhur İttifakı bünyesinde -biz siyaset gazetecilerinin de henüz tam olarak çözemediği- bir hareketliliğin yaşandığıdır" ifadelerini kullandı.

Yetkin, yazısında şunları dedi:

“Birincisi, MHP’nin Cumhur İttifakındaki gücünü ve Bahçeli’nin de Cumhurbaşkanı Erdoğan üzerindeki etkisini Sinan Ateş cinayeti dosyasında göstermiş olmasıdır. Sadece Sinan Ateş dosyası da değil. Önceki İçişleri Bakanı Süleyman Soylu işle bağlantı iddialarının da ortaya atıldığı Ayhan Bora Kaplan çetesi operasyonunu yürüten polisler, kendilerini soruşturma karşısında bulmuşlardır.

İkincisi, Erdoğan’ın önceki Dışişleri Bakanı ve Başbakanlarından, şimdi Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, daha birkaç gün önce T24’te Murat Sabuncu’yla söyleşisinde Erdoğan’ı “şahsî” tehlikelere karşı uyarmış, “devlet içinde kendisini devletten güçlü zanneden” yapılardan söz etmiştir.

Üçüncüsü, yine T24’te Cansu Çamlıbel’e konuşan Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, Sinan Ateş tartışmalarında dönüm noktası olarak algılanan Bahçeli’nin dosya tutan eli fotoğrafındaki dosyanın “AKP’nin karanlık diye nitelendirilen ilişkileriyle” ilgili olup “AKP’li eski bir bakan” tarafından Bahçeli’ye verildiğini öne sürmüştür.”

Siyaset Haberleri