Bahçeli'nin Çıkışı AKP'de Deprem Yarattı!

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin dün yaptığı yazılı açıklama sonrasında siyaset arenasında çarpıcı gelişmeler yaşanıyor. Bahçeli, "Cumhur İttifakı'ndan geri dönüş yok" dese de, AK Parti ile CHP arasında bir ittifakın MHP'nin samimi dileği olduğunu belirtmesi tartışma yarattı.

Siyaset gündeminde MHP lideri Devlet Bahçeli'nin dün yaptığı yazılı açıklama ön planda. Bahçeli “Sonuna kadar Erdoğan’ın yanındayız” diyerek feragat edebilecekleri mesajını verdi.

Bahçeli, çok bilinmeyenli yeni bir denklem kurulmak istendiğini belirterek, AK Parti içindeki hoşnutsuz kesimin suyu bulandırdığını eleştirdi. AK Parti ile CHP arasında geniş tabanlı bir ittifak oluşursa, Erdoğan'ı rahatlatmak için engel olmayacaklarını ve destekleyeceklerini ifade etti.

Bahçeli'nin açıklamaları üst üste yeni tartışmalara sebep oldu. "MHP, Cumhur İttifakı'ndan ayrılıyor mu?" soruları gündemdeyken, TGRT Haber Ankara Koordinatörü Ahmet Sözcan, AK Parti ve MHP içinden aldığı kulis bilgilerini paylaştı.

Bahçeli'nin çıkışını "Siyaseti birdenbire toz duman içinde bıraktı" şeklinde değerlendiren Sözcan, AK Parti kanadının açıklamayı şaşkınlık ve tedirginlikle takip ettiğini aktardı.

BAHÇELİ NEDEN BÖYLE BİR AÇIKLAMA YAPMA GEREĞİ DUYDU?

Sözcan, kulis bilgilerini şu sözlerle aktardı;

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin açıklamasının ardından hem MHP’li hem AK Partili kaynaklarımı aradım, görüşlerini aldım. MHP lideri Bahçeli, “AK Parti içindeki gayri memnun kesimin devamlı suyu bulandırmasını da dikkate alarak, AK Parti ile CHP arasında geniş tabanlı bir ittifakın vücuda gelmesi, buna da altılı masanın diğer unsurlarının desteği Milliyetçi Hareket Partisi’nin samimi dileği ve temennisidir” diyor.

‘BEN SANA DOST OLDUM SEN BANA DÜŞMAN’

Bahçeli bu açıklamayı yapma ihtiyacını neden hissetti? Şöyle bir hatırlayalım; 2 Mayıs’ta CHP lideri Özgür Özel AK Parti’ye gitti, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la bir araya geldi. O zaman da bu ziyaretin MHP açısından ‘kuşkuyla’ karşılandı. Farklı değerlendirmeler yapıldı. MHP lideri koşu parkurunda yürüyüş yaparken Ferdi Tayfur’un ‘Sebebi Sensin’ şarkısıyla, ‘Ben sana dost oldum sen bana düşman’ sözlerinin yer aldığı video paylaştı.

Bahçeli, yeni bir çok bilinmeyenli denklemin kurulmak istendiğini belirterek, AK Parti içindeki hoşnutsuz kesimin suyu bulandırdığını eleştirdi. AK Parti ile CHP arasında geniş tabanlı bir ittifak oluşursa, Erdoğan'ı rahatlatmak için engel olmayacaklarını ve destekleyeceklerini ifade etti.

"AK PARTİ İÇİNDEKİ GAYRİ MEMNUN KESİM..."

Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meral Akşener ile görüştü; Özgür Özel'e iadeiziyarette bulundu. Akşamında da öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş ile bir araya geldi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un kabulde bulunması, cinayetin mutlaka aydınlatılacağına ilişkin net mesajlar verilmesi, işin sonuna kadar gidileceğinin söylenmesi MHP kanadında yakından takip edildi.

Bahçeli’nin “AK Parti içindeki gayri memnun kesimin devamlı suyu bulandırmasını da dikkate alarak…” ifadesi çok önemli.

MHP BU SORULARLA RAHATSIZ OLDU

Özellikle 31 Mart seçimlerinin ardından birçok belediyenin kaybedilmesi, seçimden CHP’nin birinci parti olarak çıkması, AK Parti içinde şu sorulara-değerlendirmelere yol açtı: Cumhur İttifakı AK Parti’ye zarar mı veriyor? MHP’nin de etkisi var mı? Sinan Ateş cinayeti üzerinden MHP-AK Parti üzerinden farklı değerlendirmeler mi yapılıyor? Bu durum AK Parti’yi de zora sokar mı?..
İlgili sorular MHP içinde rahatsızlığa yol açtı. Devlet Bahçeli buna dikkat çekiyor, ‘bunlar suyu bulandırıyor’ diyor. MHP kaynaklarından aldığım bilgiye göre aslında mesajın asıl hedefi bu suyu bulandıranlar. Uyarı da onlara yönelik.

"BAHÇELİ'NİN AÇIKLAMASI AK PARTİ'DE GERİLİM YARATTI''

AK Parti kaynaklarından aldığım bilgileri de aktaracağım. Bahçeli’nin açıklaması AK Parti’de şaşkınlıkla karşılandı. ‘Cumhur İttifakı çatırdıyor mu?’ sorularına yol açtı.

Özgür Özel ile Erdoğan ilk kez görüşmüyor. MHP lideri grup toplantısında “Cumhurbaşkanımız istediği herkesle görüşür” açıklamasını yapmıştı. İşte AK Parti kaynakları diyor ki ‘Bu açıklamaların ardından ne değişti ki Bahçeli böyle bir açıklama yaptı? Şu an itibarıyla tam anlamıyla bir kopuş yok.

"SİYASET YENİ GELİŞMELERE GEBE"

Cumhurbaşkanı Erdoğan İspanya ve İtalya’nın ardından Türkiye’ye dönecek. Uçakta yapacağı açıklamalar çok önemli. Dönüşte MHP lideri Bahçeli ile görüşme yapacaktır.

Bundan sonrasında 1 Temmuz’da Sinan Ateş davası var. Bahçeli oraya da vurgu yapıyor. Siyaset yeni gelişmelere gebe diyebiliriz.

Siyaset Haberleri