AP'den Demirtaş Kararına Mehmet Şimşek’li Tepki

Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Amor, X hesabından yaptığı paylaşımda Demirtaş'a verilen 43 yıllık hapis cezasına tepki gösterdi.

Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Amor, Selahattin Demirtaş‘a 42 yıllık hapis cezasına tepki gösterdi. Amor “Adaletin sürekli sorgulandığı bir ortama hiçbir şirket tam olarak güvenemez” dedi.

Kobani Davası’nda HDP’li siyasetçiler Selahattin Demirtaş’a 42 yıl, Figen Yüksekdağ’a 32 yıl 9 ay, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk’e 10 yıl hapis cezası verildi.

Muhalefet ve kamuoyunun tepkisini çeken karara Avrupa Birliği’nden ilk yorum Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye raportörü Nacho Sánchez Amor’dan geldi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in geçen hafta Brüksel’de iş dünyasıyla bir araya geldiğine atıfta bulunan Amor “Bugün Demirtaş’a yapılan haksızlık, Mehmet Şimşek’in Türkiye ekonomisinin güvenilirliğini satmak için yapılan turlarının neden boşa çıktığını gösteriyor” ifadelerini kullandı.

“Bu tür eylemler ve işlevsiz bir yargı sistemi Türkiye’nin güvenilirliğini zayıflatıyor” diyen Amor devamında “Adaletin sürekli sorgulandığı bir ortama hiçbir şirket tam olarak güvenemez” dedi.

Siyaset Haberleri