Anket seven Erdoğan'a kendi cephesinden soğuk duş

AKP’nin düşünce kuruluşu olarak çalışan, bürokrasiye atamalar ve tüm görevlendirmelerde basamak olarak kullanılan SETA, aylar süren araştırmasını tamamladı. Sonuçlar Erdoğan'ın hiç hoşuna gitmeyecek.

Ankara kulislerinin nabzını tutan gazeteci Nuray Babacan, araştırma ve anket yaptırmayı seven Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la ilgili yapılan bir araştırmayı köşesine taşıdı.

Babacan, AKP'nin düşünce kuruluşu olarak çalışan SETA'nın aylar süren araştırmasını yazdı.

Partinin sorunlarının ortaya çıkarılmasını da amaçlayan rapor, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve partinin önde gelenlerinin yer aldığı bir gruba sunuldu.

Rapordan öne çıkan başlıklar şöyle:

* Raporda sadece, mahkemeler ve yargı açısından değil, tüm alanlarda adalet duygusunun zedelendiğine vurgu yapıldı, "Bürokraside, kamudaki faaliyetlerde, işe alımlarda adalet duygusu ortadan kalktı. Başarılı olanların, liyakat sahiplerinin hak ettikleri yere gelememesi, partiye yakın avantajlı gruplar yaratılmasının ciddi sakıncaları ortaya çıktı."

* AKP kulislerinde de zaman zaman konuşulan parti içi gruplaşmalar, ekipleşme ve klik sorunu oldu. Partide yaşanan bu parçalı halin nedeni, herkesin diğer gruplar konusunda dedikodu üretmesi, dosya hazırlaması ve karşı tarafı kötülemek ve işlevsiz hale getirmek için çalışma yapması olarak gösterildi.

* En önemli saptama artık bu toplum psikolojisinin Erdoğan’ın dokunulmazlığını ortadan kaldırdığı yönünde. Olumsuz koşullardan sadece partiyi ve parti yönetimini sorumlu tutma duygusunun ortadan kalktığı, artık Erdoğan’ın da sonuçlardan sorumlu tutulduğu ortaya çıktı.

Siyaset Haberleri