Ankara Kulisleri Çalkalanıyor! Üç Parti Birleşecek, Başına Abdullah Gül Gelecek

Ankara kulislerinde son günlerde üç partinin tek çatı altında birleşeceği konuşuluyor. İddiaya göre bu oluşumun başına ise eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün geleceği iddia ediliyor. İşte Ankara kulislerinde konuşulanlar...

Ankara kulisleri bomba bir kulisle çalkalanıyor. Ekonomim'den Besti Karalar'ın haberine göre 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yeniden siyaset sahnesine gireceği konuşuluyor.

İddiaya göre, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi liderlik ettiği partiler tek bir çatı altında birleşmeyi planlıyor. Bu yeni oluşumun başına ise Türkiye’nin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün geçeceği ileri sürüldü. Yine bir başka iddiaya göre Gül ve yakın çevresinin, Erdoğan sonrası döneme yönelik pozisyon aldığı, Gül’ün yeni parti ve siyasete olumlu baktığı hatta seçimde Cumhurbaşkanı adayı olmak istediği ve bu düşüncesini de Cumhurbaşkanı ile paylaştığı öne sürüldü.

AKP'Lİ İSİMLER 'CİDDİYE' ALMADI

Meclis erken seçim kararı almazsa Anayasa gereği Cumhurbaşkanı Erdoğan yeniden aday olamayacağı için Gül’ün AKP oylarına da talip olacak şekilde aday olmak istediği belirtiliyor.

AKP kaynakları ise söz konusu iddiaları ciddiye almadıklarını dile getirerek "Parti kurabilir ama AK Parti’nin adayı olamaz" diyor.

Siyaset Haberleri