Akşener'den Cihan Paçacı yorumu: Bizim aday çıkarmak gibi bir kararımız yok

İYİ Parti'de Cihan Paçacı'nın Kurumsal İlişkiler Başkanlığı görevinden istifa etmesinin yankıları sürerken Altılı masa toplantısı sırasında Paçacı'nın açıklamasını öğrenen Meral Akşener'in konuyla ilgili 'Kılıçdaroğlu’nun evimize geldiği gün bu demeç oldu mu şimdi?' yorumunu yaptığı öğrenildi.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, istifanın perde arkasında yaşananları bugünkü yazısında aktardı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Altılı Masa toplantısı için liderleri karşıladığı saat 12.00’ye kadar Cihan Paçacı’nın demecinden haberdar olmamış.

Sarıkaya yazısında, "Aktarıldığına göre Akşener liderleri karşıladığı saat 12:00’ye kadar Paçacı’nın demecinden haberdar olmamış. Liderleri karşılaması sonrası odasına giderken kurmaylarından biri içerde de gündeme geleceğini düşünerek Paçacı’nın demecinden söz etmiş, Akşener o an durumdan haberdar olmuş" ifadelerini kullandı.

Akşener'in sözleri

"Liderleri karşılaması sonrası odasına giderken kurmaylarından biri içerde de gündeme geleceğini düşünerek Paçacı’nın demecinden söz etmiş, Akşener o an durumdan haberdar olmuş" bilgisini veren Sarıkaya, Akşener'in şu tepkiyi gösterdiğini aktardı: "Kılıçdaroğlu’nun evimize geldiği bir gün bu demeç oldu mu şimdi? Bizim aday çıkarma gibi bir kararımız yok ki, bu nereden çıktı şimdi."

'İstifası istendi'

Sarıkaya, yazısında şu ifadelere yer verdi:

"Ardından Özel Kalem Müdürü’ne Paçacı’yı arayıp 'istifasını istediğini' bildirmesini istemiş. Zirvenin başlangıcında da liderlere hoş geldiniz dedikten sonra doğrudan bu konuya girmiş. 'Benim bu Masa'ya verdiğim değerin yansıması olarak Sayın Paçacı biraz önce Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifasını verdi...' Bir kat üstteki odasında oturmakta olan Paçacı da Özel Kalem'den gelen talep doğrultusunda hazırlanan istifa metnini yayınlanmak üzere imzalamış ve zirve devam ederken Genel Merkez’den ayrılmış."

Siyaset Haberleri