AKP'li vekil Alpay Özalan mecliste sadece tartışmalara "imza" atmış!

AKP İzmir Milletvekili Alpay Özalan, TBMM'de sadece AKP'nin toplu imzalarına ve tartışmalara imza atıyor...

AKP İzmir Milletvekili Alpay Özalan, TBMM Genel Kurulu'nda yaşanan kavgalarda ilk sıralara ismini yazdırmaya devam ediyor.

Özalan, bugün Anayasa Mahkemesi'nin Gezi davası hükümlüsü Can Atalay’ın hakkında verdiği kararı görüşmek üzere olağanüstü toplanan Meclis Genel Kurulu’nda, Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık’a saldırdı. Saldırıyı durdurmak için araya giren DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit ise yumrukların hedefi oldu.

Bu saldırı mecliste ikinci döneminde olan Özalan’ın saldırgan geçmişini bir kez daha gündeme getirirken vekillik performansı ise oldukça ilgi çekti.

Şu ana kadar, sadece milletvekili seçildikten sonra yemin etmek için kürsüye çıkan Özalan, bu tarihten sonra herhangi bir konuşma yapmadı ve komisyonlarda da bir konuşma gerçekleştirmedi.

SORU ÖNERGESİ BULUNMUYOR

Ayrıca, ilk imza sahibi olduğu bir kanun teklifi bulunmayan Özalan’ın yazılı soru önergesi de bulunmuyor. Özalan'ın imzası yalnızca AKP’li vekillerin hepsinin imzaladığı kanun teklifleri ve Meclis Araştırma Önergeleri'nde yer alıyor.

Özalan’ın yalnızca ‘Srebrenitsa Soykırımının unutturulmaması, Filistin halkına yönelik benzer saldırıların ve bu türden insan hakları ihlallerinin önlenmesine yönelik tedbirlerin görüşülmesi amacıyla bir genel görüşme açılmasına ilişkin önergesi’ bulunuyor.

KAVGA GEÇMİŞİ KABARIK

Özalan’ın kavga geçmişi ise vekillik performansının aksine oldukça uzun.

2018 yılında TBMM Genel Kurulu'nda, yeni yasama yılının ilk kavgası yaşandı. AKP ve HDP milletvekilleri, torba yasa teklifinin görüşülmesi sırasında karşı karşıya geldi. Ahmet Şık'ın konuşmasının ardından patlak veren tartışmada, AKP ve HDP milletvekilleri arasında şiddetli bir kavga çıktı. Eski futbolcu ve yeni milletvekili Alpay Özalan, AKP'nin tarafında kavgada ön plandaydı.

​​​​​​​

2020 yılında, TBMM Genel Kurulu'nda 'hak ihlalleri' konusundaki meclis araştırma önergesinin görüşülmesi sırasında, milletvekilleri arasında fiziksel bir kavga yaşandı. Tartışma esnasında AKP’li Alpay Özalan, "Hadi lan, Sen Cumhurbaşkanımıza, Genel Başkanımıza laf ediyorsun, ayıp be, terbiyesiz" ifadelerini kullanarak kavganın büyümesine neden oldu.

​​​​​​​

2021 yılında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yanıt vermek üzere kürsüye çıkan Özgür Özel’in, “Şehitleri alkışlatıyormuş gibi kendini ayakta alkışlatma çakallığına kapılmasın” demesi üzerine, AKP İzmir Milletvekili Alpay Özalan, Özel’in üzerine yürüdü. Diğer milletvekillerin de araya girmesiyle tartışma daha da büyüyerek yumruklaşmaya dönüştü.​​​​​​​​​​​​​​

Siyaset Haberleri