AKP'li Mücahit Birinci bile tutuklamaya isyan etti

Bir kadın yurttaş, sokak röportajında AKP iktidarı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdi. AKP'li Mücahit Birinci, kadının tutuklanmasına tepki gösterdi.

İktidarın sansür aygıtı haline gelen RTÜK'ün 'Sokak röportajları takibimizde' açıklamasının ardından bir kadın tutuklandı.

Mikrofon uzatılan kadın, Instagram sansürü nedeniyle AKP iktidarına ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yönetimini eleştirdi. AKP iktidarının baskıcı ve otoriter olduğu yönünde eleştiri getiren kadın, "21. yüzyılda parlamenter sistemden çıkıp koca ülkeyi tek bir adama verirsek, o da babasının ahırı gibi kullanır" ifadelerini kullanmıştı.

Sosyal medyada hedef gösterilen kadın, tutuklandı.

"CEZA ALT SINIRI İTİBARIYLA TUTUKLAMAYI GEREKTİRMEZ"

Kadının tutukluluğuna AKP'den itiraz geldi. AKP MKYK Üyesi Mücahit Birinci, X hesabından şunları kaydetti:

Ben o kadının ifadelerini lanetliyorum. Hatta o kadına ifadelerinden dolayı öfke de hissediyorum. Kızgınım, partimize destek veren seçmenimizi aşağılayan sözlerini reddediyorum. Hatta bu tür fiiller, bende mide bulantısına yol açıyor.

Her sözü ayaklarımın altındadır ve değersizdir. Siyaseten de sonuna kadar bu zihniyetin karşısında duracağım.

Tek adam ve sair vurguları ise tam bir safsata. 2002'den bu yana demokratik seçimlerle, halkın teveccühü ile seçilmiş bir Cumhurbaşkanım var. İyi ki de var.

Ancak biz bu zihniyete söz ile mukabele ederiz, fikren gereğini yaparız.

İnsani duygularım bunlar.

Hukukçu olarak yorumum ise daha sade olacak, zira tartışmaya yer yok:

TCK 216/2 kapsamındaki suç, ceza alt sınırı itibarıyla tutuklamayı gerektirmez.

İnsani öfke hissettiğimiz birine karşı dahi olsa, adil olmayı, biz ceddimizden öğrendik. Devletin büyüklüğü adaletindedir.

Siyaset Haberleri