AKP'li Külünk muhalefet lideri gibi açıklama yaptı. Manidar cümleler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski arkadaşı AKP'li Metin Külünk, "Cumhurbaşkanlığı gibi devletin liderliğini en nihayetinde devredecek. Güzel devretmesini isterim. Güzel anılarak devretmesini isterim" dedi.

Üç dönem AKP Milletvekilliği yapan Metin Külünk, 12 Punto'dan Özge Uzun'a konuştu. Külünk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP iktidarının yarattığı sermaye sınıfı hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Külünk, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın makamını bir gün devredeceğini belirterek, "Güzel devretmesini isterim" dedi. Külünk, partisinin yarattığı sermaye sınıfına da eleştirilerde bulundu.

Nüfusun yüzde 1'lik kesimin servetinin toplumun yüzde 40'ını kontrol ettiğini belirten Metin Külünk, "Onlara hiç dokunulmuyor" dedi.

Ekonomi ile ilgili değerlendirmelerine 'üst kesim' ve 'sermaye sınıfını' eleştirerek devam eden Külünk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'a özel uçağıyla geldi. Milletimizle kucaklaştı. O sırada özel uçağını hazırlayarak yurt dışına kaçmaya çalışanlar, perdelerini örtenler, telefonlarını kapatanlar. O sermaye çevreleri var ya. Arabalarının markaları değişmeye başladı, daha klas oldu. O gece tankların önüne dar gelirliler yatacak, uçaklara kafayı dar gelirli kaldıracak, sokaklarda 1 ay boyunca servet sahipleri yatmadı. Benim garibanım yattı, sabah kalktı işe gitti. Benim garibanım ölmeyi göze aldı. Bu ülkenin bağımsızlığına sahip çıkmaya benim garibanım göze alacak. Bu ülke zorluk bir döneme geçtiği zaman Türkiye'den zenginleşenlerin hiçbirisi elini taşın altına koymayacak. Servet vergisi koyun diye bas bas bağırıyorum. Koyun."

"DİNARLIKLA ŞIMARIKLIKLARINI ÖRTÜYORLAR"

AKP iktidarında servet sahiplerinin paralarını katladığını ifade eden Külünk, şöyle konuştu:

"Ciddi anlamda büyük bir miktar. AKP sayesinde zenginleşmiş çevrelerin, dar-elit çevrelerin ki bunların diğer AKP öncesi zenginlerden hiçbir farkı yok....AKP öncesindeki servet transferinin olduğu kesimin şımarıklıklarıyla, kimi zaman küstahlıkla, tepeden bakmada AKP döneminde zengin olmuşların modellerinde bir fark yok ki. Bu modeller Hz. Ebubekir diyip milletin karşısında konuşanlar Hz. Ebubekirsiz bir şımarıklığı insanların önünde din psikolojisini kullanarak şımarıkları yine dindarlıkla örtmeye çalıştıkları için toplum aşırı haklı olarak irrite oluyor"

"2025'TE ERKEN SEÇİMİ KONUŞUR BU ÜLKE"

Külünk, erken seçimin olabileceğini söyledi. Külünk şunları dile getirdi:

"Bu yılın sonuna kadar, mutfağın rahatlamasına sebep olacak adımlar atılmasında gecikilirse, şehirlerdeki siyasetin derebeyi haline gelmiş, yaptığı yanına kar kalıyor psikolojisine dönüştürecek hesap verme ve sorma mekanizmasını harekete geçirmezse çok net söylüyorum 2025'te erken seçimi bu ülke konuşur. Çünkü sokak artık eleştirel boyuttan çıkıyor, içine düştüğü çaresizlik için çare aramada öfke boyutuna geliyor"

'GAYRETİM, ERDOĞAN'IN GÖREVİ GÜZEL ANILARAK DEVRETMESİ'

"Erdoğan'la arkadaşınızı özlüyor musunuz?" sorusuna Külünk şöyle yanıt verdi:

"Sayın Cumhurbaşkanımız, Cumhurbaşkanlığı gibi devletin liderliğini en nihayetinde devredecek. Güzel devretmesini isterim. Güzel anılarak devretmesini isterim. Zorlukların anısıyla devretmesini istemem. Bu dostluğun da hukukun da gereğidir. Biz bundan yanayız. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu ülkeye kazandırdıkları, başarıları, bir başarı hikayesi var. Fakat başarıların yanında eksiklikler, hatalar, boşluklar var. Bu gayet makul. İstediğim şudur. Her şeyin en güzel zirvesinde devretmek vardır ya. Ben onun çabası içerisindeyim. Hiçbirimizin bulunduğu yer mülk değil. Bu devrin, 15 Temmuz gecesindeki gibi anılması, o tatta olmasının gayreti içerisindeyim. En nihayetinde kararları verecek olan kendisidir

"BERABER TURŞU YERDİK"

....Biz beraber Unkapanı'nda çalışırken sabahleyin salatalık turşusu, tulum peyniri yerdik. 1985 yılında İl binasında o domates doğruyor, gazete kağıtlarını masalara sermişiz. Orada domates, peynir, ekmek, çay var. Bunlar bizi büyüten şeyler. O inanmışlık. Oradan uzaklaşmamalıyız. İnsanlar orayı sevdi. Vicdan arada, hak orada, zerafet orada.

Siyaset Haberleri