AKP’li Cem Küçük, Erdoğan’ı Mehmet Şimşek'le Vurdu

Erdoğan'ın ekonomi politikalarını eleştiren AKP'li Cem Küçük, Lütfi Elvan ve Naci Ağbal'ın görevden alınmalarını hatırlattı, "Onlar da şu an Mehmet Şimşek'in yaptıklarını yapıyordu" dedi.

İktidara yakınlığı ile bilinen gazeteci Cem Küçük, Ekol TV’de katıldığı canlı yayında Erdoğan'ı ekonomi politikalarını eleştirdi.

Küçük, 2021 yılında görevden alınan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ile Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın kararlarının hatalı olduğunu söyleyerek, AKP'yi bu konuda eleştirdi.

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Cem Küçük, Erdoğan ve AKP'nin ekonomi politikalarını eleştirdi.
AKP'ye yakınlığıyla bilinen Cem Küçük, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomi politikalarını eleştirdi.

Cem Küçük, 2021-2022 döneminde de Lütfi Elvan ve Naci Ağbal'ın şu anki Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yaptığı politikaları yaptığını ancak Erdoğan ile bir sorun yaşamalarından dolayı görevden alındıklarını söyledi.

Cem Küçük'ün Erdoğan'ın politikalarına söyledikleri şu şekilde:

“Lütfi Elvan’la Naci Ağbal 2021-22’de şu an Mehmet Şimşek'in yaptıklarını yapıyordu.

Orda Erdoğan’la aralarında bir sorun oldu. Bu yanlıştı. 3 yılda 4-5 kez Merkez Bankası Başkanı değiştirirseniz bu eleştirilir. Seçim ekonomisi uyguladı. 2,5 trilyon para basıldı."

NE OLMUŞTU?

Berat Albayrak’ın istifasının ardından, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na Lütfü Elvan, Merkez Bankası Başkanlığı’na ise Naci Ağbal atanmıştı. Göreve geldikten hemen sonra faiz artırımı yapan iki isim de kısa süre sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından görevden alınmıştı.

Siyaset Haberleri