AKP'li Bülent Arınç Emine Şenyaşar'a destek verdi

2018 seçimlerinde eşi ve iki oğlu dönemin AKP milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın yakınları tarafından öldürülen Emine Şenyaşar, adalet nöbetini Meclis'e taşıdı. Meclis'e gelen Şenyaşar engellenmek istendi. O sırada aracıyla geçen AKP'li Bülent Arınç, aracını durdurarak Şenyaşar'ın yanına geldi.

2018 seçimlerinde eşi ve iki oğlu dönemin AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın yakınları tarafından öldürülen Emine Şenyaşar’ın Meclis'teki adalet nöbeti, Meclis polisleri tarafından engellenmek istendi.

Gazete Duvar'dan Ceren Bayar'ın haberine göre, Meclis’in Şeref Merdivenleri'nde eylem yapmaya hazırlanan Emine Şenyaşar’a, görevliler eylemini gerçekleştirmemesi yönünde uyarıda bulundu. Ayrıca, Ferit Şenyaşar’ın danışmanlarının eylemi görüntülemelerine de izin verilmedi. Meclis polisleri, Emine ve Ferit Şenyaşar’a eylemin Meclis içtüzüğüne aykırı olduğunu ve Meclis'te eylem yapılamayacağını belirtti.

Bu gelişmelerin ardından, Emine Şenyaşar ve Ferit Şenyaşar nöbete Meclis genel sekreterlik binasının karşısındaki duvarda devam ettiler. O sırada, eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, aracını durdurarak Emine Şenyaşar’ın yanına gitti.

"ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN"

Arınç, Şenyaşar ailesine, “Allah yardımcınız olsun. Meclis’te bu işler olur, olmaz; onu bilmem ama sizin davanızı bütün Türkiye biliyor. Ben de bir ara ilgilendim ama sonuç alamadık. Allah hepinizin yardımcısı olsun” dedi.

Siyaset Haberleri