AKP'li Başkandan 15 Temmuz'da Skandal Sözler

AKP’li Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, 15 Temmuz etkinliğinde Sultan Alparslan ile Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u “işgal” ettiğini söyledi. Çetinkaya’nın sözleri sosyal medyada tepki çekti.

AKP'li Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliğinde yaptığı konuşmada Sultan Alparslan ile Fatih Sultan Mehmet'in Anadolu ve İstanbul'u "işgal" ettiğini söyleyerek tepki çekti. Çetinkaya, konuşmasında bu ifadeleri düzeltmeden devam etti ve sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

Çetinkaya'nın konuşması şu şekildeydi: "Tabii tarih yeni gibi duruyor 15 Temmuz 2016 ama mazi 1071 Alparslan’ın Anadolu’yu işgali ile başlıyor. Akabinde atamız Sultan Fatih’in, Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u işgali, Kurtuluş Savaşı ve bugün görüyoruz ki aynı hedef aynı istiklal batılı ya da siyonist güçlerde yine bir işgal girişimi ama yine Türk milletinin feraseti, dirayeti ve yine aziz toprakların muhafazasını görüyoruz. Elhamdülillah ki bizler ordusu olan bir milletin, milleti ordu olan bir devletiz elhamdülillah. İnşallah şuurlu bir millet olarak ülkemizde eğitimle, kalkınmayla ülkemizi muhafazaya devam edeceğiz. Bu uğurda 15 Temmuz şehitlerimizi rahmetle, şükranla anıyorum. Yine diğer taraftan güneydoğuda ve sınır ötesinde operasyonlarla aziz milletimizin refahını savunan aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum."

Çetinkaya'nın bu açıklamaları, sosyal medyada ve kamuoyunda eleştirilere yol açtı.

Siyaset Haberleri