AKP'li bakan Watppad'ın kapatılma gerekçelerini sıraladı

AKP'nin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Wattpad'dan neden kapattırdıklarını anlatıp gerekçelerini sıraladı.

AKP iktidarı sırasıyla Wattpad, Instagram ve Roblox'u Türkiye'de engelledi. Instagram yoğun tepkinin ardından platformun yetkilileri ile görüşme sağlandıktan sonra açıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, amatör yazarların yazılarının yayımlandığı Wattpad'in neden kapattırdıklarının gerekçelerini sıraladı.

"MASUM BİR PLATFORM OLARAK KULAĞA ÇOK HOŞ GELİYOR"

Sabah'tan Okan Müderrisoğlu'na konuşan Göktaş, şunları dile getirdi:

"Wattpad diye bir platformun Türkiye'de 3 milyondan fazla takipçisi var. Çoğu 18 yaş altı. Çocukların hikâye yazdığı, yazarların kendilerini keşfettiği masum bir platform olarak kulağa çok hoş geliyor. Ancak bu platformda çocuklarımız her türlü zorbalık, şiddet, cinsel istismar, intihar, madde bağımlılığı gibi olumsuz içeriklere maruz kalıyordu. Türkiye'de bir temsilcisi de yok. İçerik şikâyetimizi iletecek muhatap bulamadık. Aksine, 'VPN kullanın' diye takipçilerini yönlendirdiler. Haliyle erişimi engellemek durumunda kaldık"


Eskişehir'deki hucüm yelekli saldırgan hakkında da konuşan Göktaş, şunları ifade etti:

"Bu noktada ailelerin de dikkatli olması gerekiyor. Ailelere, "Gözünden sakındığını dijitalden sakın" diyoruz. Bakanlığımızın internet sitesinden ulaşılabilen DUY diye tabir ettiğimiz, "Çocuklar İçin Duy, Duyarlı Ol" ihbar hattımız var. Sosyal medyada çocukları ve aileleri tehdit eden içerikleri 7/24 takip ediyor, zararlı içeriklere anında müdahale ediyoruz"

Siyaset Haberleri