AKP'den Özgür Özel'e Saray daveti

AKP Genel Başkanvekili Elitaş, CHP Lideri Özel ve partisinin lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir sonraki görüşmesi için Saray'ı işaret etti.

AKP Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, CNN Türk'e konuk oldu. Elitaş, ekonomik kriz üzerinden erken seçim talebini görmek yerine yine CHP'nin iç tartışmalarıan bağladı.

Elitaş, CHP heyetinin Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e ziyaretindeki tavırlardan rahatsız olduğunu söyledi. Elitaş şunları söyledi:

"BİLGİ ALMADILAR ASGARİ ÜCRET ŞÖYLE OLSUN DEDİLER"

"Özel, ekonomiden sorumlu başkan yardımcısı Şimşek'e gidecek ve ders verecek diye ifade edildi. Bu da yanlış bir yaklaşımdı. Ama anormal bir süreç işlettiler. Halbuki süreç içerisinde verginin tabana yayılması ile ilgili konuda fikirlerini verebilselerdi daha iyi olurdu. Vergi paketi konusunda görüşlerini verselerdi daha iyi olurdu, tabana yayılabilirdi. Ders vermek yerine katkı sağlamak daha önemli bir işti. Bu tavır ilişkileri biraz daha protokol haline döndürdü. Oraya gidip de biz şunu istiyoruz, olmaz olmaz tavrı doğru değildir. Bilgi almadılar, asgari ücret şöyle olsun diye konuştular. Karatepe'nin Şimşek tarafından kabul edilmesinin nedeni iki ekonomist tarafından fikir birliğinin yapılmasıydı"

SARAY'A DAVET

Elitaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel ne zaman tekrar bir araya geleceği sorusunu da şöyle yanıtladı:

"Cumhurbaşkanı ile Özel'in KKTC'de duruşu çok önemliydi. Siyasette normalleşme sürüyor. 29 Ekim'de resepsiyon olur Külliye'de. Sayın Cumhurbaşkanımız olağanüstü bir durum olmadığında TBMM'deki resepsiyona katılıyor. Bugüne kadar Kılıçdaroğlu, Külliye'ye gitmemişti. Ama Sayın Özel Külliye'ye giderek resepsiyona katılır. Özel ve Erdoğan görüşme fırsatı bulabilir."

Siyaset Haberleri