AKP'den Le Pen'in Zaferi Sonrası İlk Yorum

Le Pen'in partisi Fransa seçimlerinde önde çıktı. Mahir Ünal, Avrupa'nın köklerine döndüğünü söyledi. Avrupa, aşırı sağın yükselişiyle yüzleşiyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un partisinin Avrupa Parlamentosu'nda yaşadığı yenilgi sonrası Fransa, erken seçime gitme kararı aldı.

AKP Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyesi Mahir Ünal, aşırı sağcı Le Pen'in partisinin Fransa'da seçimlerde açık ara önde çıkmasını değerlendirdi.

"HER ŞEY ASLINA RÜCU EDER"

Mahir Ünal, Avrupa'nın kültürel ve siyasi geçmişine dikkat çekti. Avrupa'nın tarihsel süreçte edindiği kazanımların yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi. Ünal, "Her şey aslına rücu eder. Daha yüz yıl geçmeden bunca çabaların sonucunda psikolojiyi, sosyolojiyi bir disiplin olarak dünyaya sunan, kültür, sanat ve edebiyatta dünyaya rota çizen, hukuk devleti nosyonu ve dev insan hakları külliyatı ve bütün bunların katkısı ile Avrupa kültür inşası için kurulan dev AB bürokrasi imparatorluğuna rağmen Avrupa aslına rücu ediyor," dedi.

"AVRUPA'NIN DEĞİŞİMİ KAÇINILMAZ"

Ünal, Avrupa'nın aşırı sağın yükselişi ile yüzleştiğini belirtti. "Avrupa'nın değişimi kaçınılmaz," diyen Ünal, bu sürecin sosyolojik ve psikolojik temelleri olduğunu vurguladı. Avrupa'nın kültürel mirasının ve AB bürokrasisinin, bu değişimi engelleyemediğini ifade etti.


Siyaset Haberleri