AKP Yerlikaya İçin Karar Veremiyor, Bilmece Çözülemiyor

Gazeteci Hilal Köylü, Serbestiyet'teki yazısında AKP içinden kulisleri aktardı. Köylü, Kabine'de değişmesi muhtemel iki bakanlığı yazdı. Son olarak Ayhan Bora Kaplan operasyonuyla gündeme gelen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya hakında, parti içinde konuşulanları aktardı.

AKP kulisleri Kabine'deki ve partideki değişiklik beklentisiyle çalkalanıyor.

Partinin hafta sonunda Kızılcahamam’da gireceği kampta, yeni döneme ilişkin stratejilerin kararlaştırılması bekleniyor.

Erdoğan’ın kamptan sonra kabinede değişim için düğmeye basacağı öngörüsünün hakim olduğu AKP kulislerinde; sağlık ve tarım bakanlarının kabine dışı kalacağı ihtimali üzerinde duruluyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın görevde kalacağını düşünenlerin seslerinin daha yüksek çıkması dikkat çekiyor.

Her kabine değişikliğinde ismi gündeme gelen Fahrettin Koca’nın bu kez “gerçekten yorulduğuna” ve Erdoğan’dan “affını istediğini” söyleyen partililer, Erdoğan’ın yeni bir sağlık bakanı bulmasının artık “an meselesi” olduğu yorumu yapıyorlar.

Tarım Bakanı Yumaklı’nın da “kendisinden beklenen performansı sergilemediği” anlatılsa da, Erdoğan’ın Kızılcahamam kampındaki değerlendirmeler sonrasında Yumaklı konusundaki kararını netleştireceği hesaplanıyor.

Parti kulislerinde kabinede kalıp kalmayacağı en çok merak edilen isim; İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya. Yerlikaya’nın görevden alınıp alınmayacağı Cumhur İttifakı ortağı, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan hakkında açılan soruşturma kapsamında Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polislerin açığa alınıp, tutuklanması sonrasında hükümetin 17-25 Aralık benzeri bir darbe ile karşı karşıya olduğunu iddia etmesinden beri büyük tartışma konusu. Bahçeli gibi eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da darbeden bahsedince kulislerde Yerlikaya’nın görevden alınabileceği konuşulmaya başlanmıştı.

Yerlikaya’nın AK Parti ile MHP arasında halen tartışma konusu olduğunu anlatan kimi AK Partililer, Yerlikaya’nın Bahçeli’yi ziyaret ettiğine gönderme yapıp “Buzlar erimiş gibi görünüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Yerlikaya’yı görevden almak istemiyor ama Ali Yerlikaya bilmece gibi” değerlendirmesi yapıyor.

ERDOĞAN, BAHÇELİ'YE GÖNDERMİŞTİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankara Emniyeti'ndeki deprem gibi operasyon sonrası, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı üzerine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmüştü.

Görüşmenin, Bahçeli ve eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, “darbe” iddiaları ve Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında açığa alınıp tutuklanan Emniyet mensuplarıyla ilgili iddiaların ardından gelmesi dikkat çekmişti.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, grup toplantılarında, Ayhan Bora Kaplan davası ve İçişleri Bakanlığı’nda yaşananlarla ilgili bazı sorular yöneltmişti. Bu görüşmede Bakan Yerlikaya, bu soruların yanıtlarını birinci elden Bahçeli’ye iletti.

Siyaset Haberleri