AKP Tarihi Boyunca İlk Kez Bu Rakamı Gördü!

AREA anket Türkiye’de Siyasi Durum Araştırması gerçekleştirdi. Katılımcılara "Bugün seçim olsa hangi partiye oy verirdiniz" sorusu yöneltildi. Verilen yanıtlara göre AKP ilk kez yüzde 30'un altına düştü.

AREA, Türkiye'de Siyasi Durum Araştırması gerçekleştirdi. 4-7 Temmuz 2024 tarihleri arasında 18 yaş ve üzeri 2 bin 56 kişiyle anket yapıldı. Vatandaşlara “Bugün seçim olsa hangi partiye oy verirdiniz" sorusu yöneltildi. Yüzde 32.1 CHP yanıtını verdi; AKP diyenlerin oranı ise yüzde 29 oldu. AKP ilk kez yüzde 30'un altına düştü. Cumhuriyet'ten Eylül Barut'un haberine göre anketten elde edilen sonuçlar 14 Mayıs genel seçim sonuçlarıyla karşılaştırıldı.

İLK KEZ YÜZDE 30'UN ALTINA DÜŞTÜ

Oylar üzerinden ilk sırayı yüzde 32.1 ile CHP aldı. Genel seçimde yüzde 25.4 oy alan CHP'de yükseliş dikkat çekti. AKP ise tarihi boyunca ilk kez yüzde 30'un altına düştü.

“Bugün seçim olsa hangi partiye oy verirdiniz” sorusuna katılımcıların yüzde 29'u AKP yanıtını verdi.

AKP, geçtiğimiz seçimde yüzde 35,6 oy oranına sahipti. MHP ise genel seçimlere göre oy oranını 0,3 yükselterek 10,4’lük oy oranına erişti. Seçimlere kıyasla oy oranını yükselten bir diğer parti ise DEM Parti oldu. Seçime Yeşil Sol Parti adıyla giren DEM Parti, yüzde 8,8 oy almıştı. Ankette ise partinin 9,6’lara ulaştığı görüdü. İYİ Parti’nin oy oranı ise 3,6 puan düşerek 6,1 oldu. Zafer Partisi’nin de oy oranının iki katından fazlasını kazanarak 5’e yükseldiği görüldü. Yeniden Refah Partisi’nin (YRP) ise oy oranı 4,3’e çıkarak 1,5 puan yükseldi.

Siyaset Haberleri