AKP Anayasa tartışmasında Hüda-Par'a toz kondurmadan yanıt verdi

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Hizbullah'la yakınlığı ile bilinen Hüda-Par Lideri Yapıcıoğlu'nun Anayasa çıkışı hakkında konuştu. Çelik, Anayasa'nın ilk dört maddesi ile ilgili bir tartışmalarının olmadığını söylese de Hüda-Par'a karşı yorum yapmadı.

"Hizbullah ve PKK'ya terör örgütü diyemem" sözleri ile tanınan ve AKP listelerinden vekil olan Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Anayasa'nın dördüncü maddesinin değiştirilmesini istedi.

Anayasa'da Türk bayrağı, laik Cumhuriyet ve resmi dilin Türkçe olduğunu belirleyen ilk üç maddenin teminatı olan maddenin değiştirilme talebi büyük tepki yarattı.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik'e ittifak ortağı Yapıcıoğlu'nun sözleri soruldu. Çelik, Yapıcıoğlu hakkında tek bir yorum yapmadı. Çelik şöyle konuştu:

"Anayasa'nın dört maddesiyle ilgili herhangi bir tartışmamız yoktur. Bu konudaki değişiklik teklifleri bizim açımızdan olumlu değildir. Daha önce de bu konuda ben açıklamalarımı ifade ettim arkadaşlar. Burada daha önce de belli gündemler olduğunda sorulmuştu evet sivil bir anayasa istiyoruz, Türkiye'yi geleceğe taşıyacak Türkiye yüzyılına taşıyacak bir anayasa istiyoruz. Darbe anayasasından kurtulmak ve milli iradeyi burada esası teşhis eden yapı haline getirecek bir anayasa istiyoruz. Herhangi bir şekilde anayasanın ilk 4 maddesindeki temel prensiplerle ilgili herhangi bir tartışma söz konusu değildir."

YAPICIOĞLU NE DEMİŞTİ?

Terör örgütü Hizbullah'a yakınlığı ile tanınan Hüda-Par'ın Lideri Yapıcıoğlu şunları sarf etmişti:

"Ahmağa anlatır gibi tek tek söyledim, buna rağmen anlamamakta ısrar ediyorlar. Biz, anayasanın 4'üncü maddesi olmasın diyoruz. Kameraya bakarak söyleyeyim bir daha. Anayasa'nın 4. maddesi olmasın diyoruz. Anayasa'da değiştirilemez maddeler olması demek, bütün değiştirilemez dediğiniz maddelerin hepsini değiştirelim anlamında değildir. Anayasa'nın 4. maddesine karşıyız. Tamam mı anladınız mı? 4. madde gelecek nesillerin iradesine ipotek koymaktır. Diğer maddeleri oturalım beraber yazalım. İlk 4 madde değil, 4. madde."

Siyaset Haberleri