Adalet Bakanı Tunç: Dünyanın en yeni en çağdaş kanunları bizim

Adalet Bakanu Yılmaz Tunç, AKP iktidarının yaptığı değişikliklerle Türkiye'yi dünyanın en çağdaş ve en yeni kanunlara kavuşturduklarını iddia etti.

Adalet Bakanı Tunç, adalet sarayı ek hizmet binası temel atma töreninde konuştu. Tunç, dünyanın en en çağdaş en yeni kanunlarının Türkiye'de olduğunu iddia etti.

Tunç, 'sessiz devrimler' yaptıklarını söyledi. Tunç, başörtüsü ve anadil ile ilgili sorunları kaldırdıklarını hatırlattı. Tunç'un konuşmasından dikkat çekenler şöyle:

"EN ÇAĞDAŞ KANUNLAR BİZİM"

  • Hukuk devleti olabilmesi için bir ülkenin adaletin gecikmeden öngörülebilir bir şekilde tesis edilmesi gerekir.
  • Mevzuatın ihtiyaca cevap verebilmesi ile ilgili olarak 22 yılda ülkemiz temel kanunlarının tamamını yeniledi.
  • Türk Ceza Kanunu'ndan Ticaret Kanunlarına Borçlar Kanunlarına varıncaya kadar dünyanın en yeni en çağdaş kanunları bizim ülkemizde.

"VESAYETÇİ RUHU KALDIRDIK"

  • Demokrasinin standartlarını daha da yükselten çok büyük reformlara imza attık.
  • Sessiz devrim sayılabilecek reformlardı bunlar. Anayasa değişiklikleri yaptık. Milletimizin onayı ile Anayasamızda yapmış olduğumuz kısmi değişikliklerle de olsa Anayasanın vesayetçi ruhunu ortadan kaldırmaya yönelik önemli reformları milletimizin desteği ile hayata geçirdik.
  • Anayasamızda temel hak ve özgürlükleri güçlendiren, kadın hakları ile ilgili çocuk hakları ile ilgili şehitlerimizin gazilerimizin hakları ile ilgili önemli düzenlemeleri hayata geçirdik.

"VATANDAŞLARIMIZ ANA DİLİNDE KONUŞAMAZDI"

  • Geçmişte tartışmalara konu olan özgürlükleri kısıtlayan bütün uygulamaları kaldırdık. Başörtüsü problemi tarihe karıştı. Vatandaşlarımız cezaevlerinde kendi çocuğu ile ana dilinde konuşamazdı bu ülkede. Konuşabilir hale getirdik. Siyasi propaganda yapamazdı kendi dili ile. Yapabilir hale getirdik. Ana dilinde kendi dilinde savunma yapamazdı mahkemede. Yapabilir hale getirdik.

"BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNÜN ÖNÜNÜ AÇTIK"

  • Ülkemizin temel hak ve özgürlükler noktasında basın özgürlüğü düşünce özgürlüğü fikir özgürlüğü konusunda alabildiğine önünü açan uygulamaları bir bir hayata geçirdik. Hak arama yollarını artırdık.
  • Yüksek Askeri Şura'nın yapısını, Milli Güvenlik Kurulu'nun yapısını sivilleştirdik. Hakim, savcılar Kurulu'nun Anayasa Mahkemesi'nin yapısını demokratik hukuk devleti ilkelerine uygun hale getirdik."

Siyaset Haberleri