Demirtaş'ın, 9 yıl önceki miting konuşmasına 5.5 yıl hapis

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a, 2015-2017 yılları arasında Diyarbakır, Mardin, Ankara ve Mersin'de yaptığı miting konuşmaları nedeniyle toplam 5,5 yıl hapis cezası verildi.

Demirtaş, "cumhurbaşkanlığına hakaret" ve "hükümet ve devlet organlarını alenen aşağılama" suçlamalarıyla yargılandığı davanın karar duruşmasında, Mersin 14. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından bu cezaya çarptırıldı.

Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Demirtaş, duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Savunmasında, yıllardır hapis yattığını ve 55 yıl ceza aldığını belirten Demirtaş, yargının adaletsizlik aparatına dönüştüğünü ve bu durumun topluma zarar verdiğini ifade etti. Demirtaş, iktidarın sandıkla gelip sandıkla gideceğini ve bir gün Türkiye Cumhuriyeti devletini kendisinin yöneteceğini belirtti.

Mahkeme, Demirtaş'a Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 301. maddesinden 1 yıl 6 ay, TCK 62. maddesinden 1 yıl 3 ay, TCK 216. maddesinden 1 yıl 6 ay, TCK 62. maddesinden 1 yıl 3 ay olmak üzere toplam 5,5 yıl hapis cezası verdi.

Siyaset Haberleri