729 bin "kayıp Suriyeli" için CHP'den kapalı nüfus sayımı çağrısı

CHP'li Murat Bakan, İçişleri Bakanı Yerlikaya'nın 729 bin Suriyeliyi adreslerinde bulamadık açıklamasına tepki göstererek, kapalı nüfus sayımı ve biyometrik veri talebinde bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın "729 bin Suriyeliyi adreslerinde bulamadık" açıklamasına tepki gösterdi. Bakan, Yerlikaya'ya "Bize açıklamadığınız hangi veriler var? Kapalı nüfus sayımını ne zaman yapacaksınız? Avrupa Göç Paktı gibi biyometrik verileri toplayacak mısınız? Bu 729 bin kişi nerede?" sorularını yöneltti.

Yerlikaya'nın, AKP Genel Merkezi'nde yaptığı açıklamayı eleştiren Murat Bakan, "Bu kadar önemli bir konuda çaresizliğini, tutarsızlığını ve bilgisizliğini görüyoruz" dedi. Bakan, kapalı nüfus sayımı taleplerini yineleyerek, bu sayımda biyometrik verilerin toplanması ve yüz tanıma sistemlerine eklenmesi gerektiğini belirtti.

"GÖÇMEN DEĞİL SIĞINMACI"

Murat Bakan, Yerlikaya'nın açıklamalarının İçişleri Bakanlığı internet sitesinde veya resmi kayıtlarda yer almadığını vurgulayarak, "Düzenli göçmen dediği kişiler, aslında geri gönderilecek de-facto sığınmacılardır" ifadelerini kullandı.

"KAÇI IŞİD'Lİ? KAÇI TERÖRİST? VAR MI YOK MU?"

Bakan, Yerlikaya'nın verdiği rakamların tutarsız olduğunu belirterek, "4 milyon 437 bin düzenli göçmen olduğunu söylüyor, ancak 3 milyon 103 bin Suriyelinin 729 bini adresinde yok. Bu 729 bin kişi nerede? Var mı, yok mu? Kaçı terörist, kaçı IŞİD'li, kaçı PKK'lı?" sorularını yöneltti.

Siyaset Haberleri