Ünlü Markaların Ambalajında Sahte İlaçlar Ele Geçirildi: 1 Tutuklama

İzmir'de yapılan bir operasyonda, gümrük kaçağı malzemelerin yanı sıra sağlıksız koşullarda üretilen vücut geliştirme hormon ilaçları ile kilo aldırıcı ve kilo verdirici ilaçlar ele geçirildi. Operasyonda, ünlü markaların ambalajlarının sahtesini yaparak bu ürünleri satmakla suçlanan 4 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden H.A. tutuklanırken, diğerleri serbest bırakıldı.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 4 şüphelinin gümrük kaçağı malzemelerle birlikte ham madde getirterek, sağlıksız koşullarda işleyip vücut geliştirme için kullanılan ilaçlarla kilo aldırıcı ve verdirici ilaçlara dönüştürdüklerini belirledi. Bu faaliyetin ardından 11 Haziran'da İzmir'in Konak, Buca, Karabağlar ilçelerinde bulunan 3 adrese operasyon düzenlendi.

Operasyon sırasında evlerde ve bir otomobilde yapılan aramalarda, piyasa değeri yaklaşık 5 milyon TL olan 44 bin 310 sahte vücut geliştirme hapı, 2 kilo 660 gram toz testosteron ham maddesi, 13 bin 545 paketleme malzemesi, bin 290 farklı boyutta şişeli ilaç, 1,75 litre sıvı ham madde, 10 kapak aparatı, beher, şırınga gibi imalat malzemesi ve 1 kompresör ele geçirildi. Operasyon kapsamında O.A., S.A., A.K., H.A. gözaltına alındı. Ele geçirilen sahte ilaçların, özellikle müsabakalara hazırlanan vücut geliştirme sporcularına ve amatör olarak fitness yapanlara Türkiye'nin her noktasına kargoyla gönderildiği öğrenildi. H.A.'nın 3 yıl kesinleşmiş hapis cezasıyla arandığı tespit edildi ve tutuklandı. Diğer şüpheliler ise işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Sıcak Haber Haberleri