Pkk Talimatıyla Her Yerde Yangın Çıkartan Ali İhsan Ergin Kurttepe

Önce Pkk talimatıyla orman yaktı, girdiği cezaevinde bu kez yastık ve yorganları yaktı. 2 kez ağırlaştırılmış müebbet cezasına ek yeni bir ceza daha eklendi.

Adana'nın Çukurova ilçesi Belediye Evleri Mahallesi'nde şehit polisler için oluşturulan ormanda 24 Eylül 2021 tarihinde bilinmeyen nedenle bir yangın çıkmıştı. Daha sonra aynı ilçedeki Toparlak, Dörtler ve Örcün mahallelerindeki ormanlarda da yangınlar çıkmıştı. Yangınların ardından Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri kundakçılık şüphesiyle çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar sonunda motosikletli bir şüpheli dikkat çekti.

SUÇÜSTÜ YAKALANDI

Dikkat çeken şüpheli Ali İhsan Ergin Kurttepe takibe alındı, ardından suçüstü yakalandı. PKK talimatıyla 5 ayrı noktada orman yangını çıkarttığı tespit edildi, tutuklandı. 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. 24 yaşındaki Kurttepe cezaevine gönderildi. Irak'tan Türkiye'ye geldikten 1 gün sonra orman yangını çıkarttığı belirlenen Kurttepe'nin kırsaldaki PKK'lılarla bağlantı kurmak için Irak'ın kuzeyinde kullanılan 'Korek' hattı olduğu, telefonun 'internet geçmişi' üzerinde yapılan incelemede de orman yangınlarına ilişkin haber okuduğu tespit edildi.

CEZASI YARGITAY TARAFINDAN ONANDI

Şüpheli 16 Eylül 2022'de devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozman, terör örgütü faaliyeti çerçevesinde kasten orman yakma suçundan 2 defa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edildi, cezası Yargıtay 3'üncü Ceza Dairesi'nce onandı. Cezaevine gönderildikten sonra da Kurttepe bu kez koğuşta battaniye ve yastık yaktı. Bu kez de kamu malına zarar verme suçundan hakkında iddianame hazırlandı ve iddianame kabul edildi. İddianamede "Sanığın üzerine atılı 'kamu malına zarar verme' sucunu işlediği anlaşılmıştır" denildi. Kurttepe için 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Sıcak Haber Haberleri