Mardin'de Aynı Tarlada 3'üncü Kundaklama Vakası

Mardin'de yaklaşık 25 gün önce Cavit ve Metin Ateş kardeşlere ait tarlada bekçiler dövülüp tarla ateşe verilmişti. Geçen yılda yine Ateş kardeşlere ait aynı buğday tarlası yanmıştı. Dün gece yine aynı tarlada 50 dönüm buğday ekili alan küle döndü.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Cavit ve Metin Ateş kardeşlere ait tarlada 3'üncü yangın vakası.

Dün gece Cavit ve Metin Ateş'in tarlasında henüz sebebi belli olmayan yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle yayılan yangında 50 dönüm buğday ekili alan yandı.

Konuk Mezrası'nda 50 dönüm alanın küle döndüğü olayda ihbar üzerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile yangın söndürüldü. Yangının sebebi araştırılıyor.

NE OLMUŞTU?

13 Mayıs'ta buğday tarlasına gece yarısından sonra gelen kimliği belirsiz kişiler, gece bekçisini dövüp bağlayarak etkisiz hale getirdi. Daha sonra 2 traktör, tarımsal sulamaya enerji sağlayan 2 elektrik trafosu ve çok sayıda sulama borusu ile malzemeleri ateşe veren şüpheliler kaçtı.

Geçen yıl 13 Haziran'da da yine Ateş kardeşlere ait aynı buğday tarlasında çıkan, 50 dönüm alanın zarar gördüğü yangının ardından yapılan incelemede, 3'ü yanan 4 mercek düzeneği tespit edilmişti. Ekipler, 'tarla' nedeniyle husumet olabileceği değerlendirilen şüpheli veya şüphelilerle ilgili incelemelerini sürdürüyor.

Sıcak Haber Haberleri