Kuzey Ege'de 54 Düzensiz Göçmen Yakalandı

ChatGPTEge Denizi'nde yapılan operasyonlarda, Çanakkale ve Balıkesir açıklarında 2 lastik botta toplam 54 düzensiz göçmen yakalandı. Sahil Güvenlik ekipleri, yakalanan göçmenler hakkında yasal işlemlere başladı.

Ege Denizi'nin kuzeyinde, Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi ile Balıkesir'in Ayvalık ilçesi açıklarında yapılan operasyonlarda 2 lastik botta toplam 54 düzensiz göçmen yakalandı.

Ayvacık açıklarında devriye görevi yapan Sahil Güvenlik Botu "TCSG-8", hareket halindeki bir lastik botu tespit ederek durdurdu. Bot içerisinde bulunan 24 yabancı uyruklu, aralarında 6 çocuğun da olduğu kişiler kıyıya getirildi.

YAKALANANLAR HAKKINDA YASAL İŞLEM BAŞLATILDI

Ayvalık'ta görevli Sahil Güvenlik Mobil Radarı "MORAD-12", bir lastik botta düzensiz göçmenlerin bulunduğunu belirledi. Bunun üzerine harekete geçen Sahil Güvenlik Botu "KB-115" ekibi, lastik botu durdurarak aralarında 13 çocuğun da bulunduğu 30 düzensiz göçmeni karaya çıkardı.

Yakalanan yabancı uyruklular hakkında yasal işlem başlatıldı. Bu olaylar, Ege Denizi üzerinden geçmeye çalışan düzensiz göçmenlerin risklerini ve bu tür operasyonların önemini bir kez daha ortaya koydu.

Sıcak Haber Haberleri