Kurban Bayramı Öncesi Trafik Denetimleri Cezaları Getirdi

Kurban Bayramı öncesinde trafikte denetimler hızlandı. Pek çok sürücüye ceza kesildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: "Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil" dedi.

Bayram öncesi trafikte denetimler sıklaştırıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 6-14 Haziran tarihlerinde 457 bin 78 araç ve sürücüye işlem yapıldığını açıkladı.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada emniyet ve jandarma trafik ekiplerinin 6-14 Haziran tarihlerinde 2 milyon 675 bin 510 aracın denetlendiğini açıkladı. Işıklı ya da sesli uyarı işareti bulunan cihazları (çakar) mevzuatta izin verilmeyen araçlara takarak kullanan 296 sürücüye işlem yapıldığını söyledi. Yanı sıra hız sınırının aşan 124 bin 184 sürücü ile muayenesi yapılmamış araçla trafiğe çıkan 27 bin 26 sürücüye, emniyet kemeri takmayan 17 bin 746 sürücüye, ehliyetsiz araç kullanan 17 bin 76 ve sigortası olmayan 10 bin 359 sürücüye işlem yapıldığı vurgulandı.

Trafik kurallarına uyulması çağrısı yapan Bakan Yerlikaya, "Emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil" dedi.

Sıcak Haber Haberleri