İstanbul Merkezli 'Kuyu-4 Operasyonu' 4 Çete Çökertildi

İstanbul merkezli 12 ilde gerçekleştirilen "Kuyu-4" operasyonları kapsamında, uluslararası uyuşturucu ticareti yapan 4 organize suç örgütünün liderlerinden Mert (Orhan) Ünğan, İbrahim Kurtar, Aydın Razaki ve Recep Özyıldız da dahil olmak üzere toplam 62 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan soruşturma sonucunda, bu şüphelilerden 47'si tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı işbirliğiyle gerçekleştirilen "Kuyu-4" operasyonları, İstanbul merkezli 12 ilde düzenlendi ve bu operasyonlar kapsamında yakalanan 62 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Dün, şüpheliler Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunda ifadeleri alınan şüpheliler, sonrasında nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarıldı. Hakimlikteki işlemlerin ardından 47 şüpheli tutuklandı, 15 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

4 ÇETE ÇÖKERTİLDİ

Operasyonlar, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından duyurulmuştu. "Kuyu-4" operasyonları sonucunda uluslararası uyuşturucu ticareti yapan ve birbirleriyle bağlantılı 4 organize suç örgütünün liderleri de dahil olmak üzere toplam 62 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda 11 milyar lira değerinde 200 taşınmaz mal varlığına, 85 motorlu araca, 30 şirketin ortaklık paylarına ve şüphelilerin banka hesaplarına el konuldu. Bakan Yerlikaya, operasyonlarda ele geçirilen maddi unsurlarla ilgili detayları paylaşarak, ülkeyi uyuşturucu tacirlerinden temizleme kararlılığını vurguladı ve operasyonlarda emeği geçenleri tebrik etti.

Sıcak Haber Haberleri