FETÖ Operasyonu: 90 Şüpheli Gözaltına Alındı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 17 ilde düzenlenen “Kıskaç-18” operasyonlarında 90 kişinin yakalanıp gözaltına alındığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından FETÖ’ye yönelik düzenlenen “Kıskaç-18” operasyonlarında 90 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.

17 ilde yapılan operasyonları Yerlikaya "FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Aziz milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek" sözleriyle duyurdu.

Yapılan çalışmalar sonucu “Emniyet Mahrem Yapılanması, Adliye Mahrem Yapılanması ve Güncel Yapılanması” içerisinde faaliyette bulundukları, Ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları ve örgüt içerisinde sorumlu şahıslarla irtibatlı oldukları, İfade ve teşhislerde adı geçen, örgütün “Gaybubet Evi” olarak adlandırdığı Hücre Evlerinde saklandıkları ve FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunduğu tespit edildi.

Operasyonların, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Bitlis, Denizli, Edirne, Gaziantep, Giresun, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kütahya, Malatya, Şanlıurfa ve Tekirdağ’da yapıldığı bildirildi.

Kıskaç-18 operasyonlarında çok miktarda döviz ve Türk Lirası ile çok sayıda dijital materyal ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Sıcak Haber Haberleri