Saldırganı serbest bırakan polislerden Gülay Mübarek'e: Hayati riskinizin yüksek olduğu kanaatine vardık

Gülay Mübarek'i daha önce bıçaklayan ve serbest bırakılan Ahmet F. ifadesi alındıktan sonra salıverildi. Mübarek, takip edildiği anların kamera görüntülerini yayınladı.

İrem YILDIRIM - Halk TV

Gülay Mübarek'i daha önce bıçaklayan ve serbest kalan Ahmet F. ifadesinin alınması üzerine serbest bırakıldı. Gülay Mübarek, şahsın serbest bırakılmasına "Bunun çözümü beni bir yere kapatmak değil, bana bunu yaşatana gerekli cezayı vermek" sözleriyle tepki gösterdi. Kamera görüntülerini incelediğinde en az yarım saat evine kadar takip edildiğini fark eden Mübarek, "Şahıs şu anda serbest ve dolaşıyor. Biz ise ne yapacağımızı düşünüyoruz" dedi.

Gülay Mübarek yaşananları şu şekilde anlattı:

"Beni takip eden daha önce de bıçaklayan bu şahıs tedbir kararlarını ihlalden bir sefer ev hapsine tutulmuştu. İkinci karar ihlalinde ise 10 günlük hapis cezası almıştı. Ama ihlaller devam ediyor. Ben takip edildiğimi evimin sokağında fark ettim ve hemen polisi aradım. Telefonla konuştuğumu fark edince hemen gitti. Polisler geldi, ifade vermeye gittim. Benim ifadem bitmeye yakın onu aramışlar, ifadesini almak için. Çıkarken kapıda karşılaştık. Karakolun önünde de sözlü tacizde bulundu. "

"Yarım saat boyunca beni takip etmiş"

"Tekrar karakola dönerek burada bile saldırdığını söyledim ve bu konuda da şikayetçi oldum. Bana gerekeni yapacaklarını söylediler. Mahalleye geri döndüm, beni takip ettiğini kanıtlamak için kamera görüntülerini topladım. Beni yarım saat boyunca takip ettiğini fark ettim kamera görüntülerinden."

Hayati tehlikesi var ama şahıs serbest

"Sonrasında beni tekrar karakola çağırdılar. Daha önce beni bıçaklaması, tedbir kararının ihlalleri ve bu son olay sonucunda 'Hayati riskinizin yüksek olduğu kanaatine vardık. O şekilde rapor tuttuk. Bu sebeple de sizi kadın sığınma evine alacağız" dediler. Orada eşim araya girdi ve 'Madem böyle bir risk var karşı tarafı tutuklamanız gerekiyor. Riski oluşturan kişiyi serbest bırakıp risk altındaki kişiyi mi sığınma evine alacaksınız? Bir devlet bir kadını koruyamıyor, karakolun önünde bile saldırabiliyor.' dedi. Kadın sığınma evine gitmedim. Çünkü bunun çözümü beni bir yere kapatmak değil. Bana bunu yaşatana gerekli cezayı vermek. Polisler, 'Üzerimize düşen her şeyi yaptık. Tutuklama kararını biz vermiyoruz, savcı veriyor. Ne yazık ki savcıdan öyle bir talimat gelmedi. Bizim yapabileceğimiz bir şey yok.' dediler. Şahıs şu anda serbest ve dolaşıyor. Biz ise ne yapacağımızı düşünüyoruz."

Mübarek, "Ben, eşim, ablam ve çocukları başta olmak üzere birimizin başına bir şey gelirse sorumlusu Ahmet F.'dir" dedi.

 

Özel Haber Haberleri