Yemeklerden sonra uyuşukluk nasıl önlenir: İşte doktor tavsiyesi

Bu fenomen aslında esas olarak, sindirim sırasında vücudun kan döngüsünü beyinde kök salmak yerine midede yoğunlaştırmasına yol açan kan fonksiyonunda tanınır.



Karbonhidrat bakımından zengin olanlar (yaygın örnekler olarak ekmek ve makarna) gibi bazı gıdalar kanda şeker (glikoz) üretimini uyarır ve bu da vücudun insülin alarak bu seviyeleri düşük tutmak için "tepki vermesine" yol açar. Bu ani düşüşe "postprandiyal reaktif hipoglisemi" denir ve uyku halinin de nedeni budur.

Yemeklerden sonra ortaya çıkan geleneksel "uyuşukluğu" veya mide bulantısını azaltabilecek çeşitli çareler vardır;

Öncelikle özellikle karbonhidrat yüklü olmayan gıdaları sık sık tercih etmekte fayda var, hatta aşırı şeker "yüklü" olanlar bile yukarıda bahsettiğimiz nedenlerden dolayı alımı "artırdığı" için vücut için sorun teşkil ediyor. .
Alışkanlık haline gelse bile alkol tüketmek bile bu durumu iyileştirmez, tam tersine tıpkı sigara içmek gibi, dolaşım sisteminin başka bir şeye daha fazla odaklanmasına neden olur.

Yemeklerden sonra uyuşukluğa neden olan faktörler arasında bir tür dehidrasyon da bulunabilir, bu nedenle yemek sırasında ve sonrasında yeterli su içmek kesinlikle etkili bir çözümdür, tıpkı basit bir yürüyüşten başlayarak hafif fiziksel egzersiz yapmanın 20 - 30'da yapabileceği gibi neredeyse uyuşukluk halini tamamen ortadan kaldırır.

Sağlık Haberleri