Mükemmel bir yağ yakıcı olarak kabul edilen, yanlardaki nefret edilen kıvrımlardan ve selülit görünümünden kurtulabilen sebzeyi görmezden gelmek haksızlık...
Balkabağından bahsediyoruz. Ekdokrinolog , sebzenin sıklıkla obezite sorunu yaşayan hastalara önerildiğini söyledi. Balkabağı, sporcular arasında popüler olan, metabolizmayı hızlandıran ve yağ birikintilerini yakan L-karnitin içerir. Ayrıca metabolik süreç üzerinde faydalı etkisi olan ve güçlü bir enerji artışı sağlayan T vitamini açısından da zengindir. Kahve ve çikolata bile sizi bu kadar canlandıramaz.
Doktor, "Balkabağı ayrıca kanın pıhtılaşma sorunu yaşayan kişiler için faydalı olan, yetişkinlerde osteoporozun önlenmesine yardımcı olan ve çocuklarda D vitamini emilimini artırarak raşitizmi önleyen K vitamini de içeriyor" diye ekledi.
Sebze bol miktarda çinko gibi faydalı bir mineral içerir. Vücudu yağlı ve hamurlu hale getirdiği bilinen bir stres hormonu olan kortizol düzeylerini azaltır. Sonbaharın soğuk döneminde kabak etkili bir bağışıklık uyarıcı görevi görecek ve tırnakların, saçın ve cildin durumunu önemli ölçüde iyileştirecektir.
Doktor , en iyi etkiyi elde etmek için balkabağını hangi biçimde tüketmenin en iyi olduğunu açıkladı. Salatalara ve atıştırmalıklara taze sebze dilimleri eklenebilirken, rendelenmiş kabak tatlı hamur işleri için hamurla mükemmel uyum sağlar. Fırında pişirebilirsiniz. Ancak burada yağ ekleyerek aşırıya kaçmamak önemlidir. Kabak parçalarını ancak pişirmenin sonuna doğru hafifçe yağlayabilirsiniz.
Aşçılar artık balkabağını yağsız sulu pirzolalarda, sebze güveçlerinde, pürelerde ve güveçlerde kullanıyor. Evde meyve sıkacağınız varsa kahvaltıya veya öğleden sonra atıştırmalıklarına ideal bir katkı olacak, şekersiz, yoğun ve aromatik meyve suyu hazırlayabilirsiniz.