Kardiyovasküler hastalıklara yakalanma riskinin yüksek olduğunun işaretlerinden biri çıplak gözle görülebilir , sadece kulaklarınıza bakın diyor uzman.
Doktor buna Frank'in işareti denildiğini ve kulak memesindeki çapraz bir kıvrım olduğunu açıklıyor. Bu işaret ile kalp hastalıkları arasındaki bağlantı, 1973 gibi erken bir tarihte Sanders T. Frank tarafından, anjina pektorisli ve koroner arter tıkanıklığı olan hastalarının durumlarını incelerken fark edildi ve hepsinde hızlı bir şekilde kulak kepçesinde böyle bir kıvrım oluştu. Daha sonra bilim adamları doktorun gözlemlerini doğruladılar ve işaretin kendisi kardiyovasküler hastalık ve kalp krizi riskinin bir tür göstergesi haline geldi.
Kalp krizi günün saatine ve dışarıdaki mevsime bakılmaksızın her an gerçekleşebilir. Ancak kalp krizleri en çok kışın yaşanıyor. "Bunun nedeni, soğuk nedeniyle kan damarlarının daralması ve normal vücut ısısını koruma ihtiyacı nedeniyle kalbin iş yükünün artmasıdır"
Uzman, daha önce kalp ve damar hastalıkları tanısı almış kişilere altı ipucu veriyor:
Sıcak giyin; birden fazla ince giysi katmanı giymek, tek bir kalın katmana göre daha sıcak kalmanızı sağlar.
Şapka, atkı ve eldiven giyin; koroner kalp hastalığınız varsa maske takın veya daha sıcak havayı solumak için burnunuza ve ağzınıza bir atkı sarın.
Isınmak için alkol içmeyin; sıcak hissetmenize neden olabilir, ancak kardiyovasküler sistem üzerindeki stresi artıracaktır.
Dışarıda çalışırken ara verin ve daha sık içeriye girin.
Kan basıncınızı, glikozunuzu ve kolesterol seviyenizi ölçün ve optimum seviyelerde tutun.
Göğüs kemiğinizin arkasında ağrı veya yanma, soğuk, yapışkan ter, solgunluk, ölüm korkusu, baş dönmesi ve bilinç kaybı hissederseniz hemen ambulans çağırın.
Uzmana göre, kalp krizi en sık sabah 6'dan 9'a kadar meydana geliyor, çünkü o sırada kan basıncı ve kan viskozitesi artıyor. Kan akışının yavaşlamasına ve kan lipit düzeylerinin yüksek olmasına neden olan felç, çoğunlukla sabah saat 4 ila 6 arasında meydana gelir