Kimler fındık yememeli...

Sağlığı iyileştirir, cildi parlatır, doyurur, tadı harikadır ve salatalara ve tatlılara harika bir katkı sağlarlar.Fındık sağlıklı ve lezzetli bir kuruyemiştir. Bir avuç fındık (yaklaşık 28 gram veya yaklaşık 20 tam fındık) 4,2 g protein, 2,7 g lif, önerilen günlük E vitamini dozunun %21'ini, %12'sini magnezyum, %24'ünü bakır, %87'sini , B grubu, fosfor, potasyum ve çinko minerallerini içerir.



Antik çağlardan beri yetiştirilmektedir.Fındık sağlığı iyileştirir, cildi parlatır, tok tutar, harika bir tada sahiptir ve salatalara ve tatlılara katkı sağlar.
10 metre yüksekliğe kadar büyük bir çalı şeklinde büyür, dalları ağarır ve gençleri yosunludur. Yaprakları 12x10 cm boyutlarında yuvarlak veya geniş oval olup, meyveleri salkım halinde olup sayıları 8'e ulaşır.
Ancak fındığın faydalı olduğu kadar size zarar verebileceği durumlar da olduğunu unutmayın.
Bu yemiş birçok faydalı yağ, vitamin ve mineral içerir.

Fındık vücudu nasıl etkiler:

düşük kolesterol
hemoglobini arttırmak,
kanı arındırmak
toksinleri gidermek
bağışıklığı arttırmak
hipertansiyonu olanlar için faydalıdır.

Ancak aşağıdaki rahatsızlıklardan şikayetçiyseniz fındık yememelisiniz:

Enterokolit, mide ülseri, kolit ve gastrit, duodenum hastalıkları;
Akut solunum yolu viral enfeksiyonu, bademcik iltihabı, öksürük ve soğuk algınlığının yanı sıra diyatez, ürtiker, egzama, sedef hastalığı ve nörodermatit olduğunda tüketim yasağı vardır.

Sağlık Haberleri