Bu kurutulmuş erik özellikle menopoz dönemindeki kadınlar için faydalıdır çünkü kemik dokusunun zayıflamasını önler.
Kuru eriklerin kemik sağlığına faydaları: Bilim insanlarının araştırması
Pensilvanya'dan Amerikalı bilim adamları, araştırmalarına dayanarak kuru eriklerin faydaları hakkında sonuçlar çıkardılar. Araştırmacılara göre kuru meyve, sindirimi normalleştirdiği ve kemikleri güçlendirdiği için başta 50 yaş üstü olmak üzere tüm insanların dengeli beslenmesine dahil edilmelidir.
Bilim adamları, bir yıl boyunca günde 100 gram kuru erik yemenin, ön kollardaki ve alt omurgadaki kemik mineral yoğunluğunu iyileştirdiğini bulmuşlardır. Altı ay boyunca düzenli kuru erik tüketimi ise kemik kaybını azaltır.
Tıp uzmanları, kuru eriklerin bu iyileştirici etkisinin bağırsak mikroflorası üzerindeki olumlu etkisi ile ilişkili olduğuna ve bu nedenle vücuttaki iltihabı azaltabildiğine inanıyor. Ve bunun sonucunda kemik yoğunluğunun azalmasına etki eden oksidatif stres azalır.
Beslenme uzmanları neden atıştırmalık olarak kuru erik öneriyor?
Kuru eriklerin tıbbi ve faydalı özellikleri kemikler üzerindeki olumlu etkileriyle sınırlı değildir. Beslenme uzmanları bu özel kurutulmuş meyveyi hızlı bir atıştırmalık için en iyi ürün olarak adlandırıyor. Çünkü diğer besinlere göre daha uzun süre tok kalmanızı sağlar. Bunun nedeni kuru eriklerin büyük miktarda lif, antioksidanlar, vitaminler ve mineraller içermesidir. Beslenme uzmanları bir kuru erik meyvesinin 3,5 g doğal şeker ve 0,5 g bitki lifi içerdiğini hesapladılar. Bu nedenle vücudun aç hissetmemesi ve ihtiyaç duyduğu tüm vitaminleri alması için atıştırmalık olarak birkaç parça yeterli olacaktır.