Kadınların Göz Bebeği O Ürünlerde Zararlı Madde Tespit Edildi!

Hemen hemen bütün kadınların kullandığı o üründe yapılan deney sonucunda zararlı madde tespit edildi.

Son zamanlarda kozmetik ürünlerde kullanılan talk minarelinin sağlık açısından bir risk oluşturabileceği ortaya çıktı. Uluslararası Kanser Araştırma Ajansı (IARC), talk mineralinin insanlarda kansere sebep olabileceğini belirterek bu mineralin potansiyel bir kanserojen olarak sınıflandığını duyurdu.

KANSERE NEDEN OLUYOR

IARC'ın açıklamasına göre, 29 araştırmacı kozmatik ürünlerde bulunan talk minerali üzerine yapılan bilimsel araştırmaları değerlendirdi. Araştırmalar, madenlerde çalışanlar, kağıt endüstrisi işçileri ve kozmatik ürünler kullanıcılarının 'talk' mineraline maruz kaldıklarını gösterdi. Özellikle perineal bölgede (Dudak bölgesi) kullanılan vücut pudrası içeren ürünlerin yumurtalık kanseri vakalarında artışa yol açtığı vurgulandı.

DENEYLER SONUCU ORTAYA ÇIKTI

Ayrıca, yapılan deneylerde, fareler üzerinde yapılan çalışmalarda 'talk' mineralinin kansere neden olabileceği gözlemlendi.

Asbest minerali ile yakın ilişkisi olan "talk" mineralinin muhtemel kanserojen olarak sınıflandırıldığı belirtildi. Bu bulgular, dişi farelerde kötü huylu tümörlere ve erkek farelerde ise iyi ve kötü huylu tümörlere rastlandığını ortaya koydu.

ABD merkezli Johnson & Johnson şirketi, bebek pudrası ve diğer talk bazlı ürünlerinin kanserojen olabileceği iddiaları nedeniyle 42 eyalet ve Washington D.C.'deki soruşturmalara son vermek için 700 milyon dolar ödemeyi kabul etmişti.

Sağlık Haberleri