Hızlı tüketim maddelerinin sağlık üzerindeki olumsuz etkisi biliniyor. Ancak her gün sofralarımıza koyduğumuz bazı besin maddeleri de sağlığımızı bozuyor, hatta ölümcül sorunlara yol açabiliyor. Peki hangi yiyecekler, zararını bilmeden her gün tükettiğimiz yiyecekler arasında? Bu yiyeceklerin zararları neler?
Uzmanlar bu yiyecekleri, sağlığa olan zararları nedeniyle uyarıyor. Kalbin ritmini bozan ve kalp krizine kadar götüren hangi yiyeceklerden uzak durmamız gerekiyor?
Kalp krizine neden olabilecek yiyecekler hangileri?
Düşük yoğunluklu lipoprotein olarak bilinen LDL'nin oranı çok yüksek besinlerde kalp krizi riskini arttırıyor. İşte o sağlığı 3 kat tehdit eden yiyecekler...
Sakatat, sucuk, salam, sosis, kırmızı et, kızartma, kalamar, midye, karides, tam yağlı süt ürünleri, mayonez, kaymak, krema ve tereyağı kalp krizi riskini arttıran yiyecekler listesinde ilk sırada.
Somon balığı, zeytinyağı, ceviz, fındık, portakal, yulaf ezmesi, az yağlı yoğurt ve kiraz ise kalp krizi riskini azaltıyor.
Kalp krizi riskini hangi hastalıklar arttırabilir?
Şeker hastalığı da kalp krizi riskini arttırıyor.
Tansiyon, damar yapısında zamanla ortaya çıkan bozulmalar ve obezite kalp krizi riskini artırıyor.
Sigara da kalp krizine yol açabiliyor. Sigara içen kadın ve erkeklerde kalp krizi geçirme olasılığı, 3 kat daha fazla.
Kadınlarda bulunan östrojen hormonu, kalp krizi riskine karşı koruyucu olabiliyor.
Erkeklerde ve menapoz sürecine giren kadınlarda da kalp krizi riski yükseliyor.
Kalp krizinden korunmak için neler yapılabilir?
Kalp sağlığını korumak ve kalp krizi riskini azaltmak için doktor kontrolünde olunmalı. Ayrıca stresi azaltmak da çok önemli.
Düzenli spor yapmak, şeker tüketimini azaltmak gerekiyor.