Gribi sayın!

Ülkemizde her yıl binlerce insanı etkileyen hoş olmayan bir hastalık. Pek çok kişi bunu "sıradan" soğuk algınlığıyla karıştırır, ancak soğuk algınlığının aksine grip kişiyi tamamen yorgun ve güçsüz bırakır. Onunla savaşabilmek için onun hakkında ne bilmelisin?

18 ila 48 saatlik kuluçka süresi

Gribin ortaya çıkması bu kadar sürer. Bu dönemde zaten bulaşıcı olabilirsiniz ve bunun farkında bile olmayabilirsiniz. Hastalığın belirtileri daha sonra ortaya çıkmaya başlar. Yüksek ateşiniz, kötü öksürüğünüz, eklem ve kas ağrınız var ve kendinizi aşırı derecede bitkin hissediyorsunuz.

Grip de diğer solunum yolu hastalıkları gibi hava yoluyla damlacık enfeksiyonu yoluyla bulaşır ve hijyen kurallarına uyulması gerekir (ellerinizi yıkayın, ağzınıza dokunmayın, yüzünüzü ovuşturmayın). Virüsler çevredeki şeylerde saatlerce, hatta bazen günlerce kalır.

38 °C grip belirtisidir

Ateşin sizi bir şeyler olduğu konusunda uyarması gerekir. Genellikle soğuk algınlığı ile karşılaşmayız. Maksimum sıcaklığımız 38 °C'ye kadar çıkıyor veya üşüme sorunu yaşama ihtimalimiz daha yüksek. Gripte ise tam tersine ateş 38°C'nin üzerine çıkar. Ama ne pahasına olursa olsun onu yere sermeyin. Doktorlar, vücudun enfeksiyonla savaşmasına yardımcı olduğu için tedaviye yardımcı olduğunu söylüyor. Ancak ateş belirtilen 38°C'nin üzerine çıktığında ilaca başlayın. Alın, bilekler, ayak bilekleri ve kasıklara soğuk kompresler çok etkilidir.

Yatakta 3 ila 4 gün

Evde kalmanız gereken minimum süre. En önemli şey gripten kurtulmaktır. Grip için doğrudan ilaçlar mevcut ancak doktorlar bunlara istisnai olarak ve yalnızca son çare olarak başvuruyor. Ancak tam bir iyileşme için dört günün yeterli olmadığını unutmayın.

Gribin iyileşmesi yavaş olma eğilimindedir, bu nedenle hastalıktan sonraki birkaç hafta boyunca bile kendinizi tam güçte hissetmezsiniz. Kısacası bir süre tasarruf etmeniz gerekiyor.

Günde 1000 mg C vitamini

1000 mg'a kadar C vitamini almaktan korkmayın Vücudun bağışıklığını güçlendiren ve rejeneratif yetenekleri olan güçlü bir antioksidandır. Önerilen günlük dozu 90 sigara içenlerde, kalp hastalarında, şeker hastalarında veya grip hastalarında günde 1000 mg'. Ancak bu miktarı gıdalarda bulmak zor olduğundan gıda takviyelerine de ulaşabilirsiniz.

2 litre sıvı

Ateş ve terleme sırasında sıvı tüketimi artar, bu nedenle sürekli sıvı takviyesi yapmalıyız. Küçük dozlarda içmek yeterlidir ancak gün boyunca. Toplamda günde en az iki litre, çoğunlukla su tüketmelisiniz. Bu bazen klasik siyah veya yeşil zayıf çay veya bitki ve meyve çayları ile değiştirilebilir. Ama her şey ölçülü. Siyah çay vücuttan sıvı atılımını arttırır ve bitki çayları daha yüksek dozlarda ilaçlara benzer yan etkilere neden olabilir.

Sağlık Haberleri