‘Flamingo Testi’yle ömrünüzü hesaplayın! Denemekte yarar var…

Uzun yaşamayı kim istemez ki…İnsanlar ne kadar yaşayacaklarını düşünseler de konusu bile konuşulamayacak kadar rahatsızlık verir. Bu gerçeğin zamanını önceden bilmek çok da iyi olmayabilir ancak ömrü kısaltan durumları ortadan kaldırmak da çok önemlidir.

İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre "Flamingo" testi olarak adlandırılan ve tek ayak üzerinde 10 saniye dengede durmayı içeren testi geçemeyen kişilerin daha erken öldüğü tespit edildi. Peki, Flamingo testi nasıl yapılır? Flamingo testi nedir?

FLAMİNGO TESTİ NEDİR?

"Flamingo" testi olarak adlandırılan ve tek ayak üzerinde 10 saniye dengede durmayı içeren testi geçemeyen kişilerin daha erken öldüğü tespit edildi.

Araştırmacılar, tespitlerinin nedeni hakkında da bilgilendirmede bulundu. Buna göre dengelerini sağlayamayan insanların kalp krizi, felç, diyabet ve tansiyon gibi hastalıklara yakalanma ihtimalerinin daha yüksek olduğu belirtildi.

“Flamingo testi, ne kadar ömrünüz kaldığına dair bir ipucu. Bu çalışma, 50 yaş üzeri kişilere uygulandıysa da genelinde nörolojik sistemimize dair bir temeli var. Flamingolar, tek ayak üzerinde dururlar. Bu aslında bir tür tek ayak üzerinde durma testi. Bu testte yapılan şey şu; insanları gözleri açık bir şekilde karşıya bakarak elleri yanda ve kafaları dik olarak tek ayak üzerinde dengede ve ayakta kalma sürelerine bakılıyor. Brezilya’da yapılan bu testte, gruptaki insan sayısı bin 700 kişiden fazla. Yarışmacıların en genci 51 iken en yaşlısı da 70 yaşında. Süre olarak da on saniye veriliyor. Amaç şunu öğrenmek; bu kişiler on saniye boyunca ayakta kalabiliyorlar mı, kalamıyorlar mı? 50-55 yaş arasındaki insanlarda ayakta duramama oranı, yüzde 20’lerde iken, 70-75 yaş arasındaki insanlarda ise bu yüzde çok fazla artıyor. Neredeyse yarı yarıya bir yüzde ile bu kişiler tek ayak üzerinde duramıyor, çalışma da bunu gösteriyor.”

Kaynak:birbilenesorduk

Sağlık Haberleri