Canan Karatay açıkladı.. Bir tek ölüme çaresi olmayan yiyecek

Canan Karatay tarafından açıklanan mucize yiyecek...Bir tek ölüme çaresi yokmuş. Hastalıklara karşı tam koruma sağlıyor.

Işgın, Türk mutfağındaki en faydalı sebzelerdendir. Bu bitki daha çok, Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgesindeki kentlerde tüketilmektedir.

Siirt, Şırnak gibi illerde Işgın bolca tüketilir. Işgınla ilgili mucizevi bilgiler ortaya çıktı. Canan Karatay tarafından yapılan bir açıklama ezber bozacak bilgiler içeriyor.

Prof. Dr. Canan Karatay, ışgın bitkisinin beyin, tiroid, kalp ve karaciğer dostu olduğunu belirtti. Işgının içeriğinin antioksidan, vitamin, mineral ve C vitamini dolu olduğunu paylaşan Karatay, bu bitkiyi tüketmenin ne kadar önemli olduğunu vurguladı.

IŞGIN FAYDALARI

Pek çok farklı kırmızı sebzede bulunan polifenol isimli madde ışgın otunda yüksek miktarda bulunur. Bitkinin kansere karşı önleyici etkisi bu özelliğinden ileri gelir. Polifenol maddesi ışkın otunun pişirilmesi ile ortaya çıkar, dolayısıyla bu otun kaynatıldıktan sonra tüketilmesi önerilir. Hücre yenileyici etkisi sayesinde ışkın otu kanser hastaları için umut kaynağı haline gelmiştir.

Üzerinde hala çalışılan bu bitkinin kanserli hücrelerin gelişimini durduğu sonucu Amerika ve İngiltere’de yapılan deneyler sonucunda ortaya çıkmıştır. Bu türden mucizevi etkilere sahip olan ışkın otu kanser tedavisi ilaçlarının içeriğinde kullanılması gereken maddeler arasındaki yerini almıştır. Işkın otu özellikle lösemi ile mücadelede kullanılmaktadır.

Işgın istenirse yoğurtla da tüketilebilir. Veya çorbası da yapılabilir.


A, B1, B2, C, E ve K vitaminleri yönünden zengin bir içeriğe sahip olan bitki hayati tehlikenin ihtimaller dahilinde olduğu pek çok hastalığa iyi gelir.


İştah açıcı bir etkiye de sahiptir ve zayıflıktan mustarip kişilerin kilo almasına yardımcı olur.
Işgın otu faydaları arasında vücudu daha dirençli kılmak, bağışıklık sistemini güçlendirmek gibi etkiler yer alır.

Işgın kansere karşı da tam koruma sağlamaktadır. Bağırsaklara ve mideye de iyi gelen ışgın aynı zamanda da beyne iyi gelmektedir.


Sarılık ve havale sırasında kişide ortaya çıkan ateşi düşürmek amacıyla kullanılır.
Işkın otu kökü kaynatılarak elde edilen su tansiyon ve şeker düzenleyici etkiye sahiptir.


Sindirimi düzenler, midenin rahatlamasına yardımcı olur, bulantı gibi şikayetlerin giderilmesini sağlar.
Afrodizyak özelliğine sahiptir.


Kırışıklık giderici, cilt yenileyici, tazeleyici özellikleri vardır. Başarılı bir yaşlanma karşıtı ürünü olarak kullanılabilir.


Işkın otunun asetilkolin mekanizmasına etki ettiği bilinir ve buna bağlı olarak Alzheimer hastalığı için önleyici kabul edilir.

Işgın yemeği için bir kaç malzeme yeterli olmaktadır. İşte ışgın yemeğiyle ilgili bilmeniz gerekenler.


IŞGIN YEMEĞİ NASIL YAPILIR?

Malzemeler

4-5 kök ışkın
1 tane soğan
Bir miktar sıvıyağ
2 tane yumurta
Bir tutam tuz


Yapılışı

Soğanı yıkadıktan sonra küp küp doğrayın ve yağda kavurun. 4-5 kök ışkını doğrayın ve soğan karışımının içine ekleyin. Bir miktar tuz ekledikten sonra kavurmaya devam edin.
Işgınları aşırı derecede kavurmadan üzerine yumurtaları kırın, kısa süre pişirin ve ocağın altını kapatın. Sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz.

Mynet.com

İlgili Haberler

Herkesin severek tükettiği o et zararlıymış! İbn-i Sina 1000 yıl önce kitabında yazdı!
Sucuk veya Ceviz yerseniz sakın bu ilacı içmeyin. Hiç dikkat etmiyorduk
Yatmadan önce asla yenmemesi gerekiyormuş - Vücudu çökertiyor

Sağlık Haberleri