Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Risk Haritası’nda bir ilin daha kategorisinin değiştiğini vurgulayan Koca, şu ifadeleri kullandı;
'Sayı 20’ye ulaştı'
“Covid-19'a karşı ikinci doz aşı oranı Manisa'da da %75'i geçti. Böylece Mavi il sayımız 20'ye ulaştı. Hepimizin lehine sonuçlar için ikinci doz aşı oranında yarışalım!”
2 doz aşılamada ilk sırada Kırklareli var
Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 79 ile Türkiye’de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Kırklareli'yi Muğla, Ordu, Amasya, Eskişehir, Çanakkale, Edirne, Balıkesir, Burdur ve Osmaniye takip etti.
En düşük aşılama Şanlıurfa'da
Bakanlığın tablosuna göre yüzde 46,7 ile Türkiye’de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa'yı sırasıyla Batman, Diyarbakır, Mardin, Muş, Bitlis, Siirt, Bingöl, ve Ağrı takip etti.
Aşılamada son durum
Güncel verilere göre, birinci doz Türkiye ortalaması yüzde 87.06, ikinci doz ortalaması yüzde 72.54, birinci, ikinci ve üçüncü doz toplamı ise 110 milyon 333 bin 793 oldu.