Özel okul ücretlerine 'kısmi' koronavirüs iadesi

İzmir'de bir veli, koronavirüs salgınında özel okulun belirtilen hizmetleri tam olarak vermediğini ileri sürerek Tüketici Hakem Heyetine başvurdu. Heyet, başvuranın talebinin kısmen kabulüne hükmetti.

Özel okulların koronavirüs sürecinde verdiği hizmetler tartışılırken, ücretlerin iadesi de özel okul öğrencilerinin velilerinin gündeminde. İzmir’de Tüketici Hakem Heyeti, özel okul öğrencilerinin velilerini ilgilendiren bir karara imza attı. İ.A. adlı öğrenci velisi çocuğunun 2019-2020 eğitim-öğretim yılında okul ile 29 bin liralık sözleşme imzaladığını belirtti. Koronavirüs salgınından dolayı hizmetlerin belirtilen şartlarda verilmediğine dikkat çeken İ.A., İzmir İl Tüketici Hakem Heyetine başvurdu ve 10 bin 242 lira 9 kuruşluk eğitim ve yemek bedelinin iadesini talep etti.

Kısmen kabul edildi

Tüketici Hakem Heyeti iki tarafın savunmalarını aldı. Savunmaları değerlendiren heyet, başvuru sahibinin talebinin ‘kısmen’ kabulüne hükmetti. Karara göre özel okul, İ.A.’ya 4 bin 369 lira 62 kuruşu iade edecek.

"Tüketicinin mağduriyeti giderilmiştir"

Anadolu Ajansına konuşan Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) İzmir Şube Başkanı Cevdet Uçan , salgın nedeniyle eğitimin 60 gün süreyle uzaktan verildiğinin saptandığını ve buna göre hesaplama yapıldığını vurguladı. Uçan, “"Heyet, salgın nedeniyle eğitim hizmetleri yönünden kısmı ifa imkansızlığı bulunduğunu ve maliyette yüzde 36,71 azalma olduğunu belirlemiş, 60 günlük eğitim hizmetine tekabül eden miktarın iadesine karar vermiştir. Derneğimizin görüşü de bu yöndeydi. İzmir İl Tüketici Hakem Heyeti, bu kararıyla tüketicilerin mağduriyeti gidermiştir” diye konuştu.

İlgili Haberler

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi: İki hafta içinde durum tam tersine dönebilir

Türkiye Haberleri