MHP'li isimden Erbaa'da siyanürle altın aranmasına tepki

MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, Tokat'ın Erbaa ilçesinin siyanürle altın madenciliği yapmak için yanlış yer olduğunu söyleyerek ruhsat verilmesine tepki gösterdi.

MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, Tokat’ın Erbaa ilçesinde Sakarat ve Boğalı yaylalarında siyanürle altın aranması için madencilik ruhsatı verilmesine tepki gösterdi. Bulut, "Erbaa coğrafyası ve özellikle de Sakarat ve Boğalı yaylaları altın madenciliği için kesinlikle ama kesinlikle yanlış yer, yanlış coğrafya ve yanlış koşullardır"

"Türkiye'nin koruma altındaki en önemli tarımsal havzalarından birisi"

Bölge halkının da tedirgin olduğunu vurgulayan Bulut, “Burası Türkiye'nin doğa harikası koruma altındaki yaylalarından bir tanesi ve bağlandığı Erbaa Ovası'yla birlikte Türkiye'nin koruma altındaki en önemli tarımsal havzalarından birisi" diye konuştu.

"Erbaa birinci derece deprem kuşağında"

Altın madenciliğine her zaman her koşulda karşı çıkmadıklarının altını çizen MHP’li Bulut, Erbaa’nın birinci derece deprem kuşağında olduğunu hatırlattı. Bulut, 1939 depreminin Erzincan ve Erbaa hattında gerçekleştiğini, Erbaa'nın bu depremde tamamen haritadan silindiğini ve bugün Erbaa olarak bilinen ilçenin deprem sonrasında farklı bir konumda yeniden inşa edilen ilçe olduğunu söyledi. 

Türkiye Haberleri