Meteorolojiden flaş açıklama: Bu bölgeler dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün hava durumu değerlendirmesine göre; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Karadeniz ve İç Anadolu'nun sağanak yağışlı ve yer yer fırtınalı olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun büyük bir bölümü için fırtına ve sağanak yağış uyarısında bulundu. Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Karadeniz ve İç Anadolu’nun kuzeyinin sağanak yağışlı ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı olması bekleniyor. Yurdun doğusunda ise buzlanma ve don olayı ile, iç ve doğu kesimlerde pus ve sis hadiselerinin gerçekleşeceği tahmin ediliyor.

Marmara Bölgesi'nde yağışlar etkili olacak: Meteoroloji uyardı

Yağışların ise; İstanbul, Yalova, Kocaeli, Tekirdağ ve Kırklareli çevreleri ile Balıkesir’in kuzey ve batı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bu bölgeler için kuvvetli yağışlardan kaynaklanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olması uyarısında bulunuldu.

Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyredecek

Hava sıcaklıkları Marmara ve Ege bölgelerinde 2 ila 4 derece artacak. Karadeniz kıyılarında ise 1 ila 3 derecelik bir düşün bekleniyor. Yapılan açıklamada ülke genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinden 4 ila 10 derece üzerinde seyredeceğinin tahmin edildiği kaydedildi.

Marmara’nın güneyi, Kıyı Ege ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde kısa süreli fırtına bekleniyor.

Türkiye Haberleri