Meral Danış Beştaş: İrfan Fidan ataması evrenin yaratılışından hızlı gerçekleşti

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında konuştu.

Halkların Demokratik Partisi Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

Aşılar nerede?

Sağlık Bakanlığı’nın pandemi sürecini yönetemediğini biliyoruz. Şimdi sıra aşıya geldi. Yönetememe krizi her alanda olduğu gibi bu konuda da can yakıcı bir şekilde ortada. Aşı değil de S-400 olsaydı bu belirsizlik olmayacaktı. Paldır küldür S-400'leri bu ülkeye getirdiler, o süreci adım adım kamuoyuna açıkladılar, ama aşı, koruyucu sağlık hizmetleri konusunda bu belirsizliği yaratan da aynı iktidar. Dünyada bir aşı krizi yok ama bizde var. Kameralar önünde aşı yapılıyor halka aşı yapın çağrısı var ama aşılar nerede? Önce aşıları temin edin. Normalleşme adımları konuşuluyor ama bunun aşılanmayla paralel olması gerektiğini hepimiz biliyoruz. İkinci yarı dönem okul açılacak deniyor ama öğretmenlerin ne zaman aşılanacağı belli değil.

İrfan Fidan'ın tüm işleri altı günde bitmiş

Türkiye'de bir gündem de kamuoyundan gizlenmeye çalışılsa da Anayasa Mahkemesi (AYM) üyesinin seçimi. İrfan Fidan yeni AYM üyesi. Bu konu daha çok konuşulacak ama bilerek kapatılan bir konu. Yargıtay üyeliği altı gün süren bir taze AYM üyesinden bahsediyoruz. Sadece altı gün ve şimdi AYM üyesi. Üstelik 107 Yargıtay üyesi de evet oyu vermiş, daha tanışmamışlar herhalde, yüzünü de görmemişler, beraber oturmamışlar da. Ancak nasıl olmuşsa bir vahiy gelmiş herhalde onu AYM üyesi yaptılar. Kutsal kitaplarda bile evrenin yaratılışının yedinci günde bittiği söylenir. İrfan'ın ise tüm işleri altı günde bitmiş. Evrenin yaratılışından daha hızlı bir süreç.

Kimdir İrfan Fidan? 17 - 25 Aralık yolsuzluk soruşturmaları, Selam Tevhid, Şike davası, binlerce akademisyenin atılmasına neden olan Barış Bildirisi, Cübbeli Ahmet Hoca, Balyoz, Can Dündar - Erdem Gül, Gezi - Osman Kavala davaları gibi kritik konuları bagajında taşıyan bir AYM üyemiz var. Burada amaç AYM’yi siyasi erkin hizmetine sokmak. Partili bir AYM dönemi yaşamak

 

 

 

Türkiye Haberleri