Türkiye'de bir ilk! Lübnan dizisi ana akıma nasıl uyarlanacak?

Türkiye'de ilk kez bir Lübnan dizisinin yerli uyarlamasının yapılması için çalışmalara başlatıldı. Merak uyandıran dizinin cast çalışmaları devam ederken çekimlerde Mardin'de gerçekleştirilecek

Bir süredir yeni sezon dizileri için yoğun iş temposuna giren Kerem Çatay ve Lale Eren, bu sefer de ilk kez bir Lübnan dizisini ülkemize kazandırmak için çalışmalara başladı.

BİRKAÇ YILDIR ERTELENEN DİZİNİN ANA HATLARI BELLİ OLDU

Gazeteci Birsen Altuntaş'ın yaptığı habere göre, birkaç yıldır ertelenen Al Hayba dizisinin yerli uyarlamasının ilk adı "Fırtına" olarak belirlendi. Ancak daha sonra dizinin adı daha sonra Alboralarının Hikayesi olarak kararlaştırıldı. Suriye ile Lübnan sınırında bir köydeki silah kaçakçısı ailenin hikayesini karmaşık bir aşkın ekseninde anlatan dizinin senaryosunu son olarak Ömer'i yazan Gülizar Irmak yazacak. Mardin'de çekilecek olan dizinin yönetmen koltuğunda ise Ahmet Katıksız oturacak. Alboralar ve Baybarslar ailesi fertlerinin kıyasıya iktidar savaşına sahne olacak dizinin oyuncu kadrosu ve senaryosu şimdiden merak konusu oldu.

Magazin Haberleri