Türk sinemasının unutulmaz ismi Ahu Tuğba'nın vasiyeti ortaya çıktı

"Türk sinemasının önemli isimlerinden Ahu Tuğba, Miami'de 69 yaşında vefat etti. Sanatçının son arzusu İstanbul'a gömülmek. Film-San Vakfı Genel Müdürü Kıvanç Terzioğlu ve Nuri Alço, cenazenin İstanbul'a taşınması için çalışmalarını sürdürüyor."

Türk sinemasının sevilen oyuncularından Ahu Tuğba, 69 yaşında Miami'deki evinde yaşamını yitirdi. Sanat dünyasını derinden etkileyen bu üzücü haberin ardından, Ahu Tuğba'nın son isteğinin İstanbul'a gömülmek olduğu öğrenildi.

TÜRKİYE'YE GETİRİLMESİ İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Film-San Vakfı Genel Müdürü Kıvanç Terzioğlu, sanatçının cenazesinin Miami'den İstanbul'a getirilmesi için belediye birimleriyle irtibata geçtiklerini duyurdu. Ayrıca, oyuncu Nuri Alço da cenazenin Türkiye'ye getirilmesi için çalışmalar yürütüldüğünü belirtti.

Ahu Tuğba, 2013 yılında yaşadığı akciğer rahatsızlığının tedavi sürecinde vasiyetini hazırlatmış ve organlarını bağışlamıştı. Vasiyetinin detaylarını açıklamayan Tuğba, o dönemde yaşadığı endişeleri şu şekilde ifade etmişti:

"Akciğerim alınacaktı ve ameliyata girecektim. Kızıma ameliyat olacağımı söylemedim, 'Bodrum’da evde uyuyorum' dedim. Anestezi yasak olduğu için vasiyetnamemi yazdım. Ameliyata gideceğim gün direkt noteri çağırdım yanıma. Vasiyetimi yazdırdım çünkü anestezi yasak dediler bana. Organlarımı da bağışladım. Ameliyattan sonra yaşayacağım mı, öleceğim mi bilmiyordum. En büyük korkum kızımı bir daha görememekti. Ölümden korktuğum yoktu benim. Ben sevk edilirken kızım Bodrum’a geldi. Beni Bodrum’da zannediyordu. 'Bir oteldeyim' dedim. Ben İzmir’den İstanbul’a giderken yolumu İzmir’den Bodrum’a çevirdim. Hayatımda ilk kez kızıma yalan söyledim. Onun bunları hissedip gelmesi bir mucizeydi yani. Yaşıyor olmam ameliyat olmamı engelleyen kızımdı. Doktorum tarafından ameliyata gerek olmadığı söylendi."

Ahu Tuğba'nın vefatı, sevenleri ve sanat camiası tarafından büyük bir üzüntüyle karşılandı. Sanatçının İstanbul'da son yolculuğuna uğurlanacağı gün için hazırlıklar sürüyor.

Magazin Haberleri