Tülin Şahin'in soyadı davasında karar çıktı

Ünlü manken Tülin Şahin'in, eski sevgilisi Pedro de Noronha'dan olan 6 yaşındaki kızı Siena Leyla'nın soyadını değiştirmek için açtığı dava sonuçlandı.

Ünlü manken Tülin Şahin, eski sevgilisi Portekizli iş insanı Pedro de Noronha'dan olan 6 yaşındaki kızı Siena Leyla'nın kendi soyadını kullanması için dava açmıştı.

Şahin, avukatı aracılığıyla İstanbul Aile Mahkemesi'ne sunduğu dilekçede, şu ifadelere yer verilmişti:

"Çocuğun ‘Siena Maria Leyla Do Cormo De Noronha’ olarak yaşaması, toplumsal ve hukuki açıdan zor olup, karışıklıklara neden olmaktadır. Çocuğun nüfustaki ad ve soyadının ‘Leyla Siena Şahin’ olarak düzeltilmesini istiyoruz."

Ünlü manken, kızının kendi soyadını taşımasının hem sosyal hem hukuki açıdan daha uygun olduğunu belirtmişti.

MAHKEME DAVAYI REDDETTİ

Hürriyet'in haberine göre, mahkeme, Şahin'e, Pedro de Noronha'yı davaya dahil etmesi için 2 haftalık süre verdi. Ancak Şahin, bu süre içinde babayı davaya dahil etmediği için dava usulden reddedildi.

Tülin Şahin, 2018 yılında Portekizli Pedro de Noronha ile birliktelik yaşamaya başlamış, bu birliktelikten Kasım 2019'da kızları Siena Leyla dünyaya gelmişti.

Magazin Haberleri